Fobos Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Witam Poskladalem kompa z Plyta Soltek SL-75DRV, Athlon 850mhz, 2x256DDR Elixir, GF2 MX400 64MB. W kompie wczesniej byla inna karta graficzna, zmienilem ja na GF2 MX400 64MB i gdy windows wgra sie do konca, po okolo 10sekundach sie zawiesza robi sie czarny obraz i widac tylko kursor z jakims 1cm kwadratowym pulpitu, reszta czarna :( Garfika byla wczesniej z samym radiatorem wiec zamontowalem wiatraczek, niestety dalej to samo, pozniej wial na grafe wiatrak 12x12 ale dalej to samo :( Ma ktos jakies pomysly ? Moze to BIOS ? Gdzie moge sciagnac BIOS do tej grafy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Hmmm ja kiedys mialem taki sam problem na tym solteku. Wyjalem SB Live'a i wszystko wrocilo do normy. Sprobuj takze zmienic grafa na jakas inna-pozycz od qmpla albo cos... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc_cypher Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Miałem podobny problem z Riva tnt2 na win98 i me .. problem wynikal z ustawienia w sterownikach karty automatycznej zmiany gamma i jasnosci przy starcie windowsa ze wzgledu na za slaby monitor (za ciemny obraz). jesli robi sie to takze w awaryjnym to karta najprawdopodobniej zle wspolpracuje lub nie dziala w 100% lub tak jak koledzy mowia ustawienia BIOSu jesli awaryjny sie odpala to odinstaluj sterowniki i wylacz jesli masz wszystkie regulacje przy starcie, zmniejsz rozdzielczosc, przetestuj inna karte agp jak i to nie pomoze przeinstaluj win..u mnie pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...