Skocz do zawartości
wadim

Wybór monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wiem ze to pytanie sie juz czesto opjawiało ale ten temat jest czesto nowym sprzetem zalewany wiec wole miec pewnosc. Pytanie brzmi jaki monitor teraz kupic wchodza w rachube tylko 17`. Osobiscie jestem za Flatroen 700B ale musial bym dozbierac do 700P a moze jakis NEC? wazne zeby miał bardzo dobra ochrone oczu i nie raził noi obraz tez by sie przydał jakis pozadny :) Proszę o rade monitor do 700 zł no tam 20 zł w to to wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez 5 lat mialem Flatrona 795FT Plus. Wlasnie sie spalil. A przez ostatnie pare miesiecy tak mi dopieprzal, ze po paru godzinach pracy mialem oczy zalane krwia. Pomagala tylko konska dawka Visine. W dodatku geometria od poczatku byla kompletnie zjechana. Teraz siedze sobie przez pozyczona Belinea (jakis rupiec, ktory przy 1280x1024 ma 60Hz,wiec musze pracowac w 1024x768) i mam dwa spostrzezenia.

1) Mimo 85Hz (na LG mialem 100) moje oczy wieczorem wygladaja tak jak rano,wiec nie musze schodzic rodzinie z drogi zeby uniknac paniki.

2)Mimo tego, ze to banka i po 5 latach przed plaskim kineskopem czuje sie jakbym patrzyl przez akwarium i tak widze radykalna poprawe geometrii.

Jednym slowem, odradzam LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wadim dobrze loobek mowi > ten philips jest ok tylko jedna rzecz >porownaj egzemplarze w sklepie jak bedziesz kupowal i to kazdy monitor crt chocbys mial nawet 50 zl doplacic a miec to mozliwosc czasem warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi