Rosio Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 zastanawiam sie o ile moze mi spasc temp po zastosowaniu tego collerka + pasta Arctic S.III. Teraz mam max 52 stopnie przy zamknietej obudowie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 nie oplaca sie za ta cena(150zl) spokojnie zlozysz WC Miedz na blok -30zl weze -5zl pompka- 35zl Nagrzewnica -30zl zatrzepy na weze 5zl material na zapiecie 5zl pojemnik na wode - 3zl RAZEM- 110zl!!! a bedzie o niebo lepszy niz V7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Cytat nie oplaca sie za ta cena(150zl) spokojnie zlozysz WC Miedz na blok -30zl weze -5zl pompka- 35zl Nagrzewnica -30zl zatrzepy na weze 5zl material na zapiecie 5zl pojemnik na wode - 3zl RAZEM- 110zl!!! a bedzie o niebo lepszy niz V7+ Pewnie masz racje ale: 1) trzeba mieć do tego zdolności manualne no i pojecie a z tym to nie jest u mnie najlepiej (nawet nie widzialem na "zywca" działajacego WB) :oops: 2) nikt z moich kolesi nie ma czegos takiego wiec i nie pomoglby mi to zmontowac 3) wiatrak na nagrzewnicy nie halasuje :?: 4) jak sobie radzicie z kurzem, bo ponoc nagrywarki sa na niego podatne i sie szybciej sypia :?: BTW: mam zwykla paste i coolerek to jakis Titan za 50pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 4max znowu się obijał i wycofałem zamówienie poczekam z miesiąc i złożę jakieś porządne WC już nie opłaca sie kupować wiatraków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Cytat 4max znowu się obijał i wycofałem zamówienie poczekam z miesiąc i złożę jakieś porządne WC już nie opłaca sie kupować wiatraków. Chyba sie skusze na WB mam nawet nieuzywana pompe AQS :D i w zwiazku z tym bede mial do was pare pytan za jakis czas dzis pierwsze :D ile moze mi spasc temp na procku po zastosowaniu WB :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 To zależy od wydajności pompy, bloku itp. A w moim przypadku temp spadła z ok38-40C do 26- 30C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Cytat To zależy od wydajności pompy, bloku itp. A w moim przypadku temp spadła z ok38-40C do 26- 30C prawdopodobnie bedzie to blok Matyego, AQS 600l/h i nagrzewnica samochodowa (chyba od nysy) BTW czy na nagrzewnicy umieszcza sie jakies wiatraki :?: bo bloki z zalozenia maja byc tez ciche? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 No Rosio dobry wybór bierz sie za WC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DyfuzoR Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 OC to OC jak ktoś chce mieć wode w kompie - co za problem Ja tam zdecydowanie jestem za powietrzem :D Fakt faktem - Watercooling to woda chłodzona powietrzem-(Chłodnica) Jak nie zapewni się dobrego nawiewu na chłodnice (co też wiąże się z wydzielaniem dźwięku) to z prawdziwego OC nici :) A tak pozatym to te 30 zeta za materiał na blok to dopiero część keszu...... a gdzie tu koszty obróbki miedźi :?: , koszty uszczelniaczy żeby nic nie ciekło i nie popaliło styków na płycie.. :!: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 uszczelniacz - zwykly silikon dekarski - taki majatek ze az niewart wspomnienia :P no coz z obrobka to moze byc roznie, po znajomosci to koszt 2 piw :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 blok mata chlodnica Rafa pomoka 600l/h D850@1200 max obciazenie 24C WC bez peltrzaka. To jest wynik mojego kumpla z redakcji oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...