Skocz do zawartości
shakur_45

nowy zestawik prosze o opinie :)

Rekomendowane odpowiedzi

tak rozpoczal sie nowy rok szkolny i wraz z nim postanowialem kupic nnowego kompa oto co wybralem

athlon xp 1700+

msi kt3 ultra2

wd 400jb 7200 8mb cache

256 ddr 333mhz

msi g4 4200 64 mb tv-out + DVI

no i odudowa codegen z rekomendacja amd na zasilke nie mam kasy na lepsza bude :/, no i jakis wentylek titana m5tb

co wy na to ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z budą możesz zrobić coś takiego (sam chcę tak zrobić).

Kupujesz Codegena, wyp*****asz zasilacz i wstawiasz Fortrona 235W(więcej nie trzeba), którego można kupić na Allegro za 55zł. 300W z Codegena też opychasz na Allegro (jak ci się uda może dostaniesz 50zł) i wychodzisz prawie na zero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak będziesz kupował Athlona to patrz na serię. AGOIA się (ponoć ;) ) najlepiej kręci.

A mozna kupic inne niz AGOIA ? Chyba wszyscy maja AGOIA :P

Slyszalem plotki ze xp z nieparzystym oznaczeniem np . 1700+ sie gorzej kreca - tak uparcie twierdzil pewien sprzedawca gdy znajomy kupowal komputer :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak rozpoczal sie nowy rok szkolny i wraz z nim postanowialem kupic nnowego kompa oto co wybralem

athlon xp 1700+

msi kt3 ultra2

wd 400jb 7200 8mb cache

256 ddr 333mhz

msi g4 4200 64 mb tv-out + DVI

no i odudowa codegen z rekomendacja amd na zasilke nie mam kasy na lepsza bude :/, no i jakis wentylek titana m5tb 

co wy na to ???

Athlonik oki podciagniesz spokojnie xp2000 lub nawet do xp2100

plyta sam niewiem niemam przekonania do msi

dysk miodzio :)

pamiatki oki ale bierz firmowe

grafa :D :D :D

obudowa ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc ofkorz, ze AGOIA sprawdzalem jakie maja :)), a co do wentylka to postanowialem dorzucic 10zl i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Master Cooler DP5-6I31C-OC z regulacja obrotof jesli ten m5tb kijofy jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie sobie teszcze AXP1700+ na EPoXie 8K5A3+ i klocek jak narazie dziala na 1870MH przy Vcore 1,85V. Moze i bedzie chodzil na nizszym napieci albo na wyzszej czestotliwosci, ale to wymaga testow :) Mam jeszcze 5 innych do sprawdzenia ;) Profesorek to AGOIA 9 z 22tygodnia. Jest brazowy. Stanowczo odradzam procesorki zielone. Z kilkunastu roznych partii jakie przejzalem od poczatku roku srednio liczac zielone sie zawsze slabiej krecily. Albo ja mam takiego gupiego farta albo...cos w tym jest 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mam problem, bo w sklepie gdzie chce kupic maja co prawda tylko agoia ale widzialem, ze sa zielone hmmmmmmmm no i co teraz ?? :)

zastanawialem sie nad plyta gigabyte, ale jakos nie mam przekonania do tej firmy, a raid i lan jest mi nie potrzebny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raid ci sie przyda do podlaczenai wszystkich urzadzen (jak masz wiecej niz 2) na osobnych kanalach.

no walsnie wiem dlatego bede mial tylko twardziela i nagryware i nic wiecej :)

nie szkoda ci nagrywarki do czytania CDromów ??? przecie np. 2-godzinne ogladanie divxa to jak wypalenie kilku plytek !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...