Ronin24 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Witam Serdecznie. Mam pytanie do uzytkownikow plyty glownej co w temacie, czy znaja jakies wersje biosow do tej plyty z odblokowana regulacja napiecia dla procka. ? Wiem ze o tym troche bylo ale niestety nic ciekawego nie znalazlem ani tam ani w internecie, wiekszosc biosow jakie mozna bylo znalezc byla do wersji PRO. Czekam na odzew/ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 1.płyta ma możliwość zamiany Vcore [co prawda marne ale jest taka opcja] 2.Z tego co wiem to nie ma zmodyfikowanych biosów do tej płyty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Spookie calkowicie sie z Toba zgadzam....Mam ta plyte i szczerze mowiac to nie jestem z niej tak bardzo zadowolony....myslalem ze bedzie miala wiecej opcji w BIOSIE ;/ PzDr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Spookie calkowicie sie z Toba zgadzam....Mam ta plyte i szczerze mowiac to nie jestem z niej tak bardzo zadowolony....myslalem ze bedzie miala wiecej opcji w BIOSIE ;/ PzDr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Znaczy nie wiem co dla Was oznacza "mała możliwość zmiany VCore" ?? nie wiem jak z pozostałymi ale latałem od 1,45V na obecnym Bartku do 1,8V na A1700+ wcześniej a czy mało opcji w Biosie ?? a CTRL+F1 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Znaczy nie wiem co dla Was oznacza "mała możliwość zmiany VCore" ?? nie wiem jak z pozostałymi ale latałem od 1,45V na obecnym Bartku do 1,8V na A1700+ wcześniej a czy mało opcji w Biosie ?? a CTRL+F1 ?? Nomps za mało mi by się przydał regulacja 1,1-2,2... pozatym jak daje na default to mam 1,7 a jak dam +10% to 1,824-1,840 ... przydało by się choć do 1,95V i od 1,40V a tak mamy tylko Defauly +5%,7,5% i +10%... 2.Przydała by sie opcja umozliwiając zwiększenie o 0,3V lub jeszcze więcej... ale w sumie płytki nie kupowałem do o/c... I jak z 1,45 dałeś na 1,8V ? VRx ile max wyciągniesz FSB ? A jak jest różnica pomiędzy wersją z 1 a bez 1 ? - do wersji z 1 są modowane biosy... [ale niewiele wprowadzają możesz dać na ramki zamist +0,3V zamiast +0,2V...] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 tak w szczegolnosci ze mozna zwiekszac tylko o iles tam procent co czyni z tej funkcji totalna klape :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 P.S. Ctrl-F1 fakt jest ale nie zwiazane z vcore . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Po wciśnięciu ctrl+f1 u mnie timingi można zmienić. V na procku to jest tylko o 10%. Ja bym chciał np do 2V a tam możliwe jest tylko do 1,8 z 1,6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Po wciśnięciu ctrl+f1 u mnie timingi można zmienić. V na procku to jest tylko o 10%. Ja bym chciał np do 2V a tam możliwe jest tylko do 1,8 z 1,6 Jak tak bardzo chce się te 2V to można drut moda na 1,8V i potem +10%... ale jakby się dało zrobić tak w biosie... W wersji PRO2 można ustawiac od 1,1 do 1,85 i jeszcze +10% [nie rąbnołem ssię gdzieś tutaj ?] dało by się tak zmodyfikować bios aby były takie opcje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Calkowicie sie zgadzam. faktycznie mozna podkrecic timing tez to robilem ale mozliwosci krecenia napiecia sa zerowe :-(. Ogolnie mowiac plyta jest naprawde stabilna i dziala wysmienicie z prockami na jadrze barton sam zlozylem juz pare kompw na tej plycie i musze powiedziec ze na biosie F11 jest zadziwiajaco stabilna i latwa w konfiguracji ale jesli chodzi o full OC to raczej z dzisiejszym softem marne szanse na Moding :-((((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 kurna ludzie czy po CTRL+F1 nie wchodziliscie do tej opcji jak to szło "Frequency/Voltage control" ??????????? 8O wtedy tam sie pojawiają dwie pozycje (normalnie jest jedna z nich): CPU Voltage Control CPU Vcore cośtam w jednej opcji jest ustawienie +5% +7,5% +10% a druga umożliwia zmianę od 1,1 - 1,85 V (nie pamiętam w której jest które) można to jeszcze podbić +10% co daje ~2,05V a co do CTRL+F1 to wtedy bios pokazuje nie tylko dodatkowe opcje w Advenced Chipset Setup co do zmiany u mnie właśnie skorzystałem z opcji w biosie, nie gwarantuje ze u Was tez to bedzie bo wlasnie sie dowiedzialem niedawno ze np. GA7N400L ma inaczej ustawiany mnożnik niż moja L1 (u mnie w biosie) a w tej n400L jest dipswitch obok pierwszego slotu DDR ktoś pytał ile FSB >> jeszcze nie sprawdzałem do konca bo czasu nie mam 2500+ latał 11x215 ale ja bardziej sie boje o pamiątki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Niestety w wersji 400-L nie ma tej opcji w biosie po wejsciu przez Bios Extended :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 moze i plyta nie ma duzo opcji,ale nie narzekajmy tak bo jak sie rozgladnie po niecie to wychodzi na to,ze mozna na niej calkiem nizle krecic,np. bartek2500+ idzie na niej do 2600Mhz przy napieciu 1.85V (stronki nie podam bo jak ja kiedys napisalem to modernadorom niestety cos nie pasilo ) :( PzDr :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Nie mowie ze plyta jest kiszka wrecz przeciwnie dla mnie nie ma jak do tej pory stabilniejszej plyty "sam ja mam" :) ale przydaly by sie suwaczki z V :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Instrukcja i na stronie 64 czy tam macie 3 opcje ?? i po wciśnięciu CTRL+F1 w głównym oknie Biosu też nie pojawia Wam się dodatkowa opcja z napięciem "CPU Voltage Control" ?? ciekawe a ja już chciałem narzekać na moją mobo :D a tu sie okazuje ze nie jest taka zła :D napięcie regulowane, mnożnik z poziomu biosu zaczyna mi sie to podobać :) a i jeszcze jedno ja mam bios F4 nie dawałem nowszego bo wtedy mi żaden progs temp. CPU nie czytał - a jak testowałem nowsze to nie sprawdzałem czy tam było CPU Voltage Control :( p.s. u mnie wygląda to tak strona 69 płytka ogólnie nie jest zła, ja nie narzekam - jedyne co to denerwują mnie źle odczytywane (zaniżone) temperatury i niestety jak sie okazało zaniżone wartości napięcia VCore :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Wszystko ladnie pieknie ale maly szczegol :-) Chodzi mi o plyte jak w opisie Ga-7n400-L a nie GA-7n400-L1 i tu caly pies pogrzebany. Opis faktycznie zgadza sie z tym co piszesz tyle ze instrukcja jest wlasnei do plyt L1. A tak na marginesie to czym wlasciwie sie rozni plyta L1 i L.? Czy mozna zaladowac Bios z L1 do L? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Wszystko ladnie pieknie ale maly szczegol :-) Chodzi mi o plyte jak w opisie Ga-7n400-L a nie GA-7n400-L1 i tu caly pies pogrzebany. Opis faktycznie zgadza sie z tym co piszesz tyle ze instrukcja jest wlasnei do plyt L1. A tak na marginesie to czym wlasciwie sie rozni plyta L1 i L.? Czy mozna zaladowac Bios z L1 do L? :-) no ta druga instrukcja to mojej plyty ale na początku dałem takiej jak masz w podpisie 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Czym sie roznia w sumie te plyty L-L1? czy tylko innym biosem czy czyms jeszcze?. Roznica cen tych plyt na rynku wynosi 10zł. Jesli niczym to moze by tak sprobowac wgrac biosik od L1 :)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 z tego co tutaj znalazłem to: *inny LAN *inne Audio *inna ilość USB ("by Cable") *rozmiar (o 0,2cm) ale tak na dobrą sprawe to prawie wogóle :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Faktycznie wlasnie przegladnalem zestawienie :). Chyba bedzie trzeba poczekac na Modka biosu albo miec nadzieje ze kolejne updaty z gigabyte beda juz to mialy zaimplementowane :) Zobaczymy moze cos ktos kiedys znajdzie i napisze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...