Skocz do zawartości
Agentlos

Jak ustwić porty aby mozna było garć przez internet

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące ustawinia portów w windowsie krok po kroków. Od razu powiem że nie znam sie na tym i nie wim NIC o portach. Kolega powiedział że to o nie chodził, ale nie chciało mu sie tłumaczyć. Mianowicie chodzi o to ze:

1. Kiedy chcę z bratem oraz kolegami pograć np. w NFSU przez internet to kiedy ja założę server tomojego brata rozłącza i nie może grać ze mną i kolegą. Sytuacja jest podobna jeśli ktoś z internety załozy server a ja się dołącze i mój brat, to jego wywala a ja mogę grać (on ma internet przepuszczany przez mój komputer).

2. W E-mule'u kiedy ja jestem podłączony to wszsytkie servery (nie ważne na jaki kliknie) jest pełen.

Moje pytanie brzmi: Czy da się tak zrobić w systemie lub gdziekolwiem (nie znam się na tym) abyśmy jednocześnie mogli kożystać z E'Mule'a oraz razem grać u NFSU przez internet. Domyslam sie ze chodzi o identyczne IP lecz takze słyszałem ze da sie jakoś zrobic aby pogodzić obie te sprawy. Napiszcie jak najszybciej!! Naiszcie czy to jest wykonalne bo ja tylko tak słyszałem i wcałe nie mam do tego pewności, lecz jesnem nastawiony optymistycznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozłancza ich przez to że łączą się przez internet z twoim kompem który jest z nimi w sieci przzez co mają takie same IP jak server. Musicie łączyć się przez lan do servera, to samo było jak kiedyś bawiłem się z serverkami CS. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak przez serwer? Ja nie zamierzam zakładać żadnego serwera :D Czy da sie to zrobic czy nie? Ja juz nie wim, a nie chciałbym sie poddać :(

Ja pierdziele przecie serverem jest ten co zakładał gre 8O bez zakładania servera będziesz mógł sie tylko dołanczać!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi