Agentlos Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Mam pytanie dotyczące ustawinia portów w windowsie krok po kroków. Od razu powiem że nie znam sie na tym i nie wim NIC o portach. Kolega powiedział że to o nie chodził, ale nie chciało mu sie tłumaczyć. Mianowicie chodzi o to ze: 1. Kiedy chcę z bratem oraz kolegami pograć np. w NFSU przez internet to kiedy ja założę server tomojego brata rozłącza i nie może grać ze mną i kolegą. Sytuacja jest podobna jeśli ktoś z internety załozy server a ja się dołącze i mój brat, to jego wywala a ja mogę grać (on ma internet przepuszczany przez mój komputer). 2. W E-mule'u kiedy ja jestem podłączony to wszsytkie servery (nie ważne na jaki kliknie) jest pełen. Moje pytanie brzmi: Czy da się tak zrobić w systemie lub gdziekolwiem (nie znam się na tym) abyśmy jednocześnie mogli kożystać z E'Mule'a oraz razem grać u NFSU przez internet. Domyslam sie ze chodzi o identyczne IP lecz takze słyszałem ze da sie jakoś zrobic aby pogodzić obie te sprawy. Napiszcie jak najszybciej!! Naiszcie czy to jest wykonalne bo ja tylko tak słyszałem i wcałe nie mam do tego pewności, lecz jesnem nastawiony optymistycznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onio2 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Wyłacz firewalle (ten windowsowski też w narzędziach administracyjnych> usługi) !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agentlos Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Chyba mnie zle zrozumiałeś. Firewall nie ma na to wpływu. Jak mam wyłaczonego to też ni można łaczyć się w NFSU i E-Mule'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Rozłancza ich przez to że łączą się przez internet z twoim kompem który jest z nimi w sieci przzez co mają takie same IP jak server. Musicie łączyć się przez lan do servera, to samo było jak kiedyś bawiłem się z serverkami CS. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agentlos Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Ale jak przez serwer? Ja nie zamierzam zakładać żadnego serwera :D Czy da sie to zrobic czy nie? Ja juz nie wim, a nie chciałbym sie poddać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Ale jak przez serwer? Ja nie zamierzam zakładać żadnego serwera :D Czy da sie to zrobic czy nie? Ja juz nie wim, a nie chciałbym sie poddać :(Ja pierdziele przecie serverem jest ten co zakładał gre 8O bez zakładania servera będziesz mógł sie tylko dołanczać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agentlos Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Czyli jak ktoś inny niż ja lub mój brat założy server, to wtedy OBAJ bedziemy mogli sie do niego dolaczyć? Czy tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...