Skocz do zawartości
Nyny

Problem z napędami w Windows XP Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

borykam sie juz z tym problemem odkad przesiadlem sie z win 98 na XP.

Mianowicie od czasu do czasu napędy nie czytają mi zadnych plyt CD. Wkladam plyte do napedu mrugnie kilka razy lampka i tyle. Nie widzi plyty. Czy to cd-rom czy nagrywarka czy nawet jak zaladuje obraz do imagadrive'a. NIC. Gdy wejde we wlasciwości i dam na wolumin to wtedy naped rozkreca plyte wykryje tylko sesje jakie sa na niej nagrane i tyle. Zawartosci CD nadal nie da sie przegladac bo pisze ze nie ma dysku w stacji :)

Oczywiscie jak zawsze pomaga wylogowania albo restart :P

Probowalem juz chyba wszystkiego. Ostatnio nawet myslalem ze instalacja ASPI zaspokoi problem ale guzik.....

Czekam na propozycje rozwiazania problemu.

Jedynym sensownym pomysl jaki przychodzi mi do glowy to ze mam jakas zwalona wersje windowsa. U kolegów takiego problemu nie ma.....

Dodam jeszcze ze dzialo sie to na zwyklym WIn XP proff.. Win xp + sp1 a teraz win xp + sp2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten sam problem na Xp Pro z SP2, a przedtem SP1. Mam CDRW i DVD z LG. Rozczarowałem sie tą firmą. Próbowałem odistnalować stery IDE od NV, instalować ASPI i ForceASPI. Nic nie dało :(. Mam ustawiony tryb Ultra DMA 33 i napędy mam na 2 kanale, a na pierwszym tylko dysk. Próbowałem wgrać nowy firmare, ale nie ma akurat do mojich modeli żadnego, np. jest ale do wersji 8525B a ja mam nagrywareGCE-8524B. LG według mnie schodzi na psy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi