sebx Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Witam - mam proste pytanie - ile maksymalnie voltów można dać Bartonowi - chłodzenie mam dobre Freezone Cu 80 :-) Procek podkręcony na 2.2 Ghz robi cyrki w grach :-( ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Tak aby temperatura nie przekraczała 60 stopni .... 1,85 bez niczego można dawać... ale nie ma co przekraczać 1,95... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Dzięki za info - co do temp . to mam zapas - na razie max. jaki wyciągam 52 C :-)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 tylko jestem ciekaw jak Twoje mobo to znosi ;) ja nie przekraczalem 45* na cpu :] zapusc prime i sie porzekonasz ile masz i czy stabilnie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Znosi dobrze - maks. 52 C po kilku godzinach zabawy w grach , temp. idle 42 C - temp. w pokoju 23 C ( Q-Fan Asusa reguluje temp. zminiając obroty wiatraka od 1900 - 3300 w zależności od potrzeb ,tak na oko 60 % czasu prędkość wiatraka jest 1900 ) Jeśli nie gram - to cały czas wiatrak lata na 1900 obr/min :-) Aha i jeszcze jedno procek jest na Vcore 1.7V niestety :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 no mnie chodzi o mobo mosfety itd nie o proca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Temperatury MOSFETów nie sprawdzałem ale temp . chipsetu max to 40 C . Zresztą płyta ma obsługę procesorów o FSB 200 Mhz i chipset też obsługuje FSB 200 oficjalnie, więc nie martwię się o temp . MOSFET itp . W końcu to ASUS - zakładam iż płyta jest właściwie zaprojektowana a to ,że puszczam Athlona 2500+ na 3200+ to nie ma znaczenia , oryginalny 3200+ grzałby się praktycznie tak samo jak sądzę :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 no niby tak ale w praktyce jest inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 temp mosfetow zalezy od vcore a pomimo obslugi szyny 200 zwykly athlon 3200 dziala na 1.65 a ty masz 1.7 wiec niczego ci nie musza gwarantowac. i te 40 to jes raczej temp w obudowie a nie temp czipsetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Jakbym miał 40 C w obudowie to bym się martwił :-) . Poprostu jest to temp. gdzieś z płyty - teoretycznie chipset . 1.65 V czy 1.7 V to w sumie i tak mieści się w granicach błędu pomiarowego przy płytach głównych ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 postaraj się dotykać tylko plastiku na mosfecie. Raczej unikaj dotykania nóżek Nomps ja jak sprawdzałem Vcore na procku to przypadkowo miernik mi się zsuną i połączyłem 2 blaszki od mosfeów i było bzzyy... na szczęści upaliło tylko ścierzke zlutowałem i jest OK :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 ...jak sprawdzałem Vcore na procku to przypadkowo miernik mi się zsuną i połączyłem 2 blaszki od mosfeów..Chyba nie mierzyłeś Vcore na mosfetach? Tam się nie mierzy, mierzy się na cewce na wyjściu, albo można na kondensatorach, ale to już trzeba z drugiej strony czyli płytę odkręcać. Tam na nóżkach mosfetów będzie zakłamane - trochę inne od rzeczywistego Vcore. mozesz to rozwinac :?: ablo moze jakis artykul o tym jak jest zbudowane zasilanie proca bo wszystko to co ja wiem ze jest to zasilacz impulsowy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...