Skocz do zawartości
ANalfabeta

GF2GTS vs GF4MX440Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Temat pewnie drażliwy ale nie tak jak Co wybrać Radeon czy GF4 4200 :wink:

Chodzi o to czy oopłaca mi się zmiana z Creative GF2GTS na GF4MX440Ultra??

Ten MX to z zamysłach Prolink, bo patrzyłem sobie na niego i ma chyba takie same kości jak GF4Ti4200 od Prolinka (nie wiem czy dobrze zobaczyłem). Ten MX powinien ładnie sie krecić.

Powiedzcie drodzy forumowicze czy zmieniać ?? I ile <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za tego GTS-a ??

Aha jakby ktoś sie pytał to karta ma mi słuzyć między innymi do grania (ostatnio UT2003 weszło mi na tapete także..... choc w 1024x768x32 ten GTS też nieźle ciagnie)

OK Nie zanudzam. Czekam na opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc to naprawde nie ma sensu pakować się w GF4MX440 z GF2GTS. Głównie ponieważ GF4MX bardziej zbliżone jest architekturą do GF2 niż do GF4, nie ma ani pixel shaderów ani vertex shaderów, słąbsze pamięci, taktowania i wydajność tylko marginalnie wyższą od GF2GTS.

Moim zdaniem absolutnie nie ma sensu sie w to pakować...

Lepiej już kupić Radeona 9000. Znacznie lepszy wybór jak za tę kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja, porównanie, testy z 4MX itd. Na anandtech.com wersja PRO na UT2003 w 1600x1200x32 wciaga 43 klatki, lepiej niż 8500. Aha jakiego producenta wybrać i w jakiej cenie mozna by sie zamknąć?? Tak patrze i widzę, że wersją PRO wyglądacałkiem zachecająco, no ewentualnie może byc normalny ale z aktywnym chłodzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...