Spanner Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 witam! To mój pierwszy post na tym forum, ale liczę, że w dobrym dziale go zamieściłem. Chciałbym opisać co dzieje mi się z kompem i w miarę możliwości dowiedzieć się, co zrobić, by nie działo siętak jak to przedstawię. Mianowicie: Ok.4 dni temu formatowałem sobie obie partycje. C i D. Mam tylko dwie. Chciałem pozbyć się uciążliwego przestawiania daty i godziny w kompie (musiałem to robić przy każdym właczeniu kompa), oraz miałem dużo zbędnych rzeczy, dla konserwacji poprostu sformatowałem wszystko. Zainstalowałem XP Pro z płytki, z której instalowałem już wcześniej i wiem, że jest dobra. Po formcie zainstalowałem Windowsa, później tak jak zawsze: 1.Sterowniki karty graf. 2.Sterowniki karty muzycznej 3.Inne pozostałe programy Nie instalowałem sterowników do płyty głownej ponieważ te z płytki są jakieś chyba złe ;/ Mam via4in1pack ale go nie zainstalowałem. Ale chyba to nie ma większego znaczenia. Problem jest taki: Przy właczaniu kompa wyskakuje mi error "RUNDLL" i tak jak wcześniej (co jest dziwne) w momencie gdy wyłączam kompa, zegarz wina jakby zatrzymywał się. Czyli po właczeniu kompa mam datę i godzinę ta, która była wtedy gdy PC był wyłączany. Gdy słucham muzy pojawia się taki dziwny..hmm...zgrzyt? Tak jakby na chwilkę przycinał się komp. Drażni mnie to bardzo. Dodatkowo gdy, np. zgrywam muze, dane z płyt na któryś z dysków, komp nagle resetuje się. Resetował się już od jakiegoś czasu. I powtarza sięto po każdym formacie. Czy macie jakiekolwiek pomysły, co może powodować takie "Zachowanie" się mojego PC-ta? Czy jest to wina dysku, ramu, płyty głownej czy może procka? pomóżcie proszę... ::: EDIT ::: Sprzęt: AMD Athlon 1400 Seagate Barracuda 4 60gb NVIDIA GeForce3 Ti 200 SB Live 5.1 Płyta AK 12 Shuttle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Sterowniki z plyty powinienes wgrac. A robi sie to zaraz na poczatku, jeszcze przed wgrywaniem innych sterownikow. Niestety jeszcze raz zformatuj HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanner Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 może być VIA 4in1 Pack ? Czy muszą być te z płyty? (Były z nimi problemy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitufo Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Sprobuj z tymi sterami do plyty glownej. Jesli nie podobaja ci sie te co masz na CD to sciagnij z netu najnowsza wersje. Jesli to nie pomoze to znaczy, ze problem jednak jest po stronie hardware... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanner Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 więc tak: Zrobiłęm formata, zainstalowałem najnowsze sterowniki do płyty głównej. Nie tnie się muza. Ale: 1.Nadal nie przestawia mi się godzina w kompie. 2.Gdy coś zgrywam nagle jest res kompa :( Co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...