Skocz do zawartości
Spanner

Dziwny problem z kompem

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

To mój pierwszy post na tym forum, ale liczę, że w dobrym dziale go zamieściłem.

Chciałbym opisać co dzieje mi się z kompem i w miarę możliwości dowiedzieć się, co zrobić, by nie działo siętak jak to przedstawię.

Mianowicie:

Ok.4 dni temu formatowałem sobie obie partycje. C i D. Mam tylko dwie.

Chciałem pozbyć się uciążliwego przestawiania daty i godziny w kompie (musiałem to robić przy każdym właczeniu kompa), oraz miałem dużo zbędnych rzeczy, dla konserwacji poprostu sformatowałem wszystko.

Zainstalowałem XP Pro z płytki, z której instalowałem już wcześniej i wiem, że jest dobra.

Po formcie zainstalowałem Windowsa, później tak jak zawsze: 1.Sterowniki karty graf. 2.Sterowniki karty muzycznej 3.Inne pozostałe programy

Nie instalowałem sterowników do płyty głownej ponieważ te z płytki są jakieś chyba złe ;/ Mam via4in1pack ale go nie zainstalowałem. Ale chyba to nie ma większego znaczenia.

Problem jest taki:

Przy właczaniu kompa wyskakuje mi error "RUNDLL" i tak jak wcześniej (co jest dziwne) w momencie gdy wyłączam kompa, zegarz wina jakby zatrzymywał się. Czyli po właczeniu kompa mam datę i godzinę ta, która była wtedy gdy PC był wyłączany.

Gdy słucham muzy pojawia się taki dziwny..hmm...zgrzyt? Tak jakby na chwilkę przycinał się komp. Drażni mnie to bardzo.

Dodatkowo gdy, np. zgrywam muze, dane z płyt na któryś z dysków, komp nagle resetuje się. Resetował się już od jakiegoś czasu. I powtarza sięto po każdym formacie.

Czy macie jakiekolwiek pomysły, co może powodować takie "Zachowanie" się mojego PC-ta? Czy jest to wina dysku, ramu, płyty głownej czy może procka?

pomóżcie proszę...

::: EDIT :::

Sprzęt:

AMD Athlon 1400

Seagate Barracuda 4 60gb

NVIDIA GeForce3 Ti 200

SB Live 5.1

Płyta AK 12 Shuttle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi