Gość artur.c Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Mam pytanie odnośnie w/w wersji linuxa, jak to z nim właściwie jest, chciałbym sobie zainstalować z ciekawości i ze względu na tą komendę dvd+rw -format -force /dev/dvd czy po instalacji w/w systemu, będę mógł z niej skorzytać, a może dodatkowy pogram będzie potrzebny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordek Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Witam! mam problem przy instalacji Auroxa (wersje 9.2, 9.4, 10) wyskakuje mi błąd: Błąd podczas instalacji pakietu: Podczas instalacji kernel-2.4.22-1.2188.nptl wystąpił błąd. To moe oznaczać uszkodzony nośnik, (napewno nie bo był testowany przed instalacją) brak miejsca na dysku (napewno nie bo ustawiłem 8 gb na "/" i "/boot" i "swap" - razem 24 gb) i/lub problemy sprzętowe. Jest to błąd fatalny i instalacja zostanie przerwana. Sprawdź nośnik i spróbuj instalować ponownie. Naciśnij przycisk OK aby zresetować system. OK i nie wiem co z tym zrobić, a płytki napewno są dobre bo były na innych kompach instalowane i nie mają nawet jednej ryski...... Proszę bardzo o szybką pomoc - pozdrowienia - Lord Nicon PS. nie zawsze wyskakuje akurat ten problem z kernelem, czasem jak udawało się instalować dalej to był ten sam błąd tylko że nie było nic o kernelu tylko o "Lynx'ie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 czasami dopiero po ktorej "probie" instalacji dziala... tak to jest z auroxem, ja tez mialem takie problemy... a jesli chodzi o podzial na partycje... po co Ci 8 gb na /boot ?? do tego za duzo jest nawet 100 mb ! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Witam! próbowałem z 10 razy i już mam dosyć. Pozdrawiam Lord Nicon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Tainstaluj Slacka10 nie znam przypadku żeby nie działał. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordek Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Witam! zrobiłem tak: przełożyłem dysk do innego kompa i się udało zaistalować (: ale jest kolejny problem ): .... teraz linux nie chce mi się uruchamiać na tym moim kompie (uruchamia się, ale nagle jakoś wszystko wygląda inaczej, właściwie to nic tam nie widać, tak jakby było coś zepsutego w karcie graficznej, a w tym kompie na którym instalowałem jest GeForce FX a na tym moim jest radeon 7000) i co mam teraz zrobić? Pozdrawiam - Lord Nicon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 ... bo ustawiłem 8 gb na "/" i "/boot" i "swap" - razem 24 gb ... OMG, stary daj sobie spokój z linuxem !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Albo zainstaluj "WindowsoLinuxa" czyli Mandrake. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Tainstaluj Slacka10 nie znam przypadku żeby nie działał. :)cd / ; rm * i juz nie dziala :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...