Ghost Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Czy plyty glowne moga roznie odczytywac temperature procesora? Tydzien temu zmienilem z A7M266 na to co ponizej. A7M266: Idle - 40C A7V333: Idle - 55C Ten sam cooler Zalman CNPS6000-Cu i ta sama pasta Arctic Silver 3. A moze cos innego jest przyczyna wzrostu temperatury? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a moze termistor nie dotyka spodu porcka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Radiator jest napewno dobrze zalozony, zakladalem go 2 razy i to samo, procka zreszta tez. Mam jeszcze pytanie, czym usunac resztki starej pasty z core procka? Trzyma bardzo mocno i nie wiem czym ja usunac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 tez uwazam ze termistor byl za daleko od procka i ci pokazywalo nisza temperature Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver111 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Ja paste usywam nastepujaco: bierzesz proca pod kran pod ciepla wode i go myjesz mydlem lub plynem do naczyn. Szorujesz to oczywiscie szczoteczka o delikatnym wlosiu (nie ryzowa). Suszysz dobrze i jest jak nowy. A wiem o tym bo chlopaki z actionu mi nie chcieli przyjac procka na serwis bo byl upackany. musialem go u nich tak wlasnie umyc. Na 100% nic mu nie bedzie, a po takiej procedurze wyglada jak nowy :) www.a.pl jak ktos nie wieryz zapytac na serwisie Tel. 0 1033 32 2071000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Czy plyty glowne moga roznie odczytywac temperature procesora? Tydzien temu zmienilem z A7M266 na to co ponizej. A7M266: Idle - 40C A7V333: Idle - 55C Ten sam cooler Zalman CNPS6000-Cu i ta sama pasta Arctic Silver 3. A moze cos innego jest przyczyna wzrostu temperatury? Poszukaj sobie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz bylo pare razy. Odczyt masz z diody termalnej na A7V333 , zainstaluj sobie nowe MM i bedziesz mial dwie temp z proca ( z termistora i z diody termalnej ) . Jasne jest ze odczyt z diody termalnej jest duzo wyzszy . Do tego powiedz jaki masz bios na A7V333 zainstaluj soboe 1012 albo 1013 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Nie chcialem pisac nowego tematu wiec pisze na starym. Na PC Probe zasilanie +12 wyswietla sie 13.12, a czesto wyskakuje alert przy 13.248, czy to normalne? Jest ono tez bardzo niestabilne caly czas sa jakies skoki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Masz niebezpiecznie wysokie napiecie +12V. powyzej 14V zaczyna padac elektronika w HDD. Zmien zasilacz! Napiecie to jest zalezne od +5V czesto tak sie zdarza ze +5V spada a rosnie +12V. To niekorzystne zjawisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 ważne dla wszystkich w tym szczególnie dla użytkowników dysków z 7200 obrotów. Prawidłowe napięcie powinno wynosić 11,8V-12,2V ,bywa też 12,5V-12,8V,ale nigdy nie powinno przekroczyć 13V.Przy 12,6V dyski 7200 obr.nagrzewają się mocno i wcześniej czy później dojdzie do poważnej awarii (płyta,dysk,CD).Skargi na mocne grzanie są dosyć częste"u mnie się grzeje ,a jak zaniosę do kolegi to jest chłodny"-to właśnie robi zasilacz i należy go wymienić .Pomiary na linii 12v dokonywać wyłącznie miernikiem,a nie z poziomu Bios-u lub oprogramowania pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja mam wlasnie dysk 7200RPM, a ostatnio spalila mi sie plyta glowna z niewaidomej przyczyny. Siedze przy kompie i nagle komp sam sie zrestartowal i juz bios ani windows nigdy nie wstal, komp probowal sie uruchomic przy czym co chwile tracil zasilanie, na innym zasilaczu to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...