Bobin Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 No więc tak: mam 256 DDR (szyna 266Mhz) NoName i chciałbym dokupić nowe. I teraz moje pytania 1) Czy opłaca się kupować pamięci firmowe zamiast Noname'ów (np. Twinmosy czy Kingstony) ? Zaznaczam, iż nie chce ich podkręcać. 2) Czy jeżeli mam 256ddr 266mhz to mogę dokupić pamięci na szynie 400mhz? (oczywiście chodzi mi o to czy będą ze sobą dobrze "współpracować") 3) Noi ostatnia sprawa, czytałem iż Athlony najlepiej działają gdy FSB jest synchroniczne z RAMem (mam 133 fsb) Więc ma jakiś sens kupowanie pamięci o wyższych częstotliwościach niż te 266? Pozdrawiam, Bobin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 1) firmowe czesto maja nizsze timingi, jak nie chcesz podkrecac to mozesz kupic no name 2) tak (wtedy 400 beda pracowaly na 266) 3) tak Athlony najszybciej dzialaja synchronicznie. Niektorzy maja wyzsze fsb wiec potrzebuja pamieci >266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 a kupic 400 warto bo najczesciej sa w tej samej cenie a sie przydadza jakbys zmienil procka albo chcial sprzedac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...