Skocz do zawartości
adi_em

MSI K7N2 Delta Platinum

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktoś może MSI K7N2 Delta Platinum? Kupiłem ją tydzień temu i coś mnie martwi. Mam na niej najnowsze sterowniki zainstalowane z płytki dołaćżonej i ze strronki MSI i np.: w AIDA w zakładce informacji o płycie w niektórych mijescach jest "unknow" tak samow testach w AIDA, nie ma nic o płycie i o ramie. BIOS też nowo flashowany.

Czy to normalne? Co z tym zrobić?

BŁAGAM POMÓŻCIE!

Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

unknow masz pewnie dlatego iz aida32 ktora posiadasz nie ma jeszcze wprowadzonych informacji o tym modelu plyty...

musisz poczekac az tworcy tego programu wypuszcza nowa wersje z zaktualizowana baza danych...

jesli chodzi o ram to sam nie wiem byc moze jakis blad w programie bo raczej ram powinien zostac odczytany bez wiekszych problemow.

ps: sciagnij najnowsza aide32

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Athlona XP 2600+ Barton, 256 400 MHz CL 3.0, Gigabyte Radeon 9600 Pro, Tagan 380 W, i MSI K7N2 Delta Platinum.

Czy ktoś wie jak na niej w BIOS'ie ustawić przy FSB np.: 200 MHz częstotliwość pamięci 400 MHz. Tylko tak żeby te 400 było napewno.

:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz 400 to daj FSB 200 1:1 i timingi na spd, możesz jeszcze popróbować z wyższym napięciem na ramy i procka ( jeśli chodzi na 200 asynchro to porcek raczej odpada )

Jeszcze daj wentyla na NB, bo grzeje się troche w tym miejscu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adi_em no i kupiles MSI:( Daj wieksze vdimm na 2.7v vcore tez mozesz troche podniesc jesli temp. pozwala.

Co do ramów to ja mam 512 KINGSTON CL3 i na początku lipnie smigaly 400mhz cl2.5-3-3-11 ale po 2tygodniach katowania na vdimm 2.8v smigają na 400mhz cl2-3-3-11 wiec jest git:)

Masz orginalen ramy kingstona(pisze na kostach KINGSTON??) czy jakies inne badziewia?

Trzeba bylo brac epoxa, abita albo jeszcze cos innego tak jak ci mowilem na gg a nie MSI!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z teściem razem kupiliśmy, to była szybka decyzja. Tylko że On kupił KT880 na Via. Ale tak to nie narzekam. Stabilnie chodzi, na standardowych zwalonych sterwonikach w 3DMark 2001 SE 11120pkt.,

no i ma to fajne LiveUpdate. 2 minuty i BIOS zaktualizowany hehe... :)

A kingstony są orzyginalne... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...