Skocz do zawartości
R@F@L

Lite-On SOHW-1633S + BookType

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem wczoraj ta nagrywarkę i narazie jedno mnie martwi: jak uruchamiam BookType to pisze mi "Nie znaleziono nagrywarki DVD/R" i program sie zamyka Mam najnowszy BIOS wgrany fabrycznie. Nic w nim nie zmieniałem. Co to moze byc ?? Czy mogą to powodowac sterowniki od NVidia SW ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez byl ten problem i pomoglo odinstalowanie ASPI u innych znowu pomaga instalacja :]

co zrobic w Twoim wypadku to niewiem

zamiast bawic sie w booktype wgraj bios z auto-bitsetting i automatycznie wszystkie +R/RW beda nagrywane jako DVD-Rom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze.Otoz po zmianie biosu z BSOC na BSOH mam problem z ustawieniem boook type, na starym biosie ustwialem na DVD-ROM i tak ustawiana byla plytka, tera zmienaiam na DVD-ROM, wyskakuje monit book type ok, a dalej widnieje book type normal :?: O co biega?

Nagralem plytke, a nero widzi typ ksiegi :DVD-ROM. czyli kto ma racje nero czy book type ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, to byl orginalny wgrany w fabryce, ustawialem programem book type.

1.stary bios-query>plytka normal>zmiana na DVD-ROM>widnieje DVD-ROM

2.nowy bios-query>plytka normal>zmiana na DVD-ROM>widnieje normal > po nagaraniu widnieje DVD-ROM.

Tak wiec czy to tylko blad odczytu softu Book type?

A czy ten bios BSOH nie ma czasami ustawionego auto bitsettingu na DVD-ROM i stad ten dziwny odczyt book type :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiec czy to tylko blad odczytu softu Book type?

A czy ten bios BSOH nie ma czasami ustawionego auto bitsettingu na DVD-ROM i stad ten dziwny odczyt book type  :?:  :?:  :?:

ale bios BSOH nie jest biosem oryginalnym, ostatni oficjalny liteon'a to BSOC

ja mam bios BSOC i co ciekawe jak daje plytke DVD+RW to w programie booktype mam DVD+RW -> na Normal DVD+RW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi