R@F@L Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Kupiłem wczoraj ta nagrywarkę i narazie jedno mnie martwi: jak uruchamiam BookType to pisze mi "Nie znaleziono nagrywarki DVD/R" i program sie zamyka Mam najnowszy BIOS wgrany fabrycznie. Nic w nim nie zmieniałem. Co to moze byc ?? Czy mogą to powodowac sterowniki od NVidia SW ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 odinstaluj/zainstaluj ASPI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 zainstalowałem jakies ASPI i nadal to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 u mnie tez byl ten problem i pomoglo odinstalowanie ASPI u innych znowu pomaga instalacja :] co zrobic w Twoim wypadku to niewiem zamiast bawic sie w booktype wgraj bios z auto-bitsetting i automatycznie wszystkie +R/RW beda nagrywane jako DVD-Rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 a moze to byc przez te NVidia SW ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 tak ale czy nie prosciej olac book-type i zrobic to w biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 a skoro to Nvidia SW to po co sie bawic w BIOS :) PS) czasami tak raz na 1 nagrywanie plytki DVD+RW bufor spada mi do 5% ale za chwile wszystko wraca do normy (98%). Czemu tak sie dzieje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Cze.Otoz po zmianie biosu z BSOC na BSOH mam problem z ustawieniem boook type, na starym biosie ustwialem na DVD-ROM i tak ustawiana byla plytka, tera zmienaiam na DVD-ROM, wyskakuje monit book type ok, a dalej widnieje book type normal :?: O co biega? Nagralem plytke, a nero widzi typ ksiegi :DVD-ROM. czyli kto ma racje nero czy book type ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzk Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Cze.Otoz po zmianie biosu z BSOC na BSOH mam problem z ustawieniem boook type, na starym biosie ustwialem na DVD-ROM i tak ustawiana byla plytka, a czy ten bios (BSOC) byl oryginalny z liteon'a i jak ustawiales ten DVD-ROM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 tak, to byl orginalny wgrany w fabryce, ustawialem programem book type. 1.stary bios-query>plytka normal>zmiana na DVD-ROM>widnieje DVD-ROM 2.nowy bios-query>plytka normal>zmiana na DVD-ROM>widnieje normal > po nagaraniu widnieje DVD-ROM. Tak wiec czy to tylko blad odczytu softu Book type? A czy ten bios BSOH nie ma czasami ustawionego auto bitsettingu na DVD-ROM i stad ten dziwny odczyt book type :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzk Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Tak wiec czy to tylko blad odczytu softu Book type? A czy ten bios BSOH nie ma czasami ustawionego auto bitsettingu na DVD-ROM i stad ten dziwny odczyt book type :?: :?: :?: ale bios BSOH nie jest biosem oryginalnym, ostatni oficjalny liteon'a to BSOC ja mam bios BSOC i co ciekawe jak daje plytke DVD+RW to w programie booktype mam DVD+RW -> na Normal DVD+RW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...