Skocz do zawartości
przeciwnik

Po instalacji Microsoft office zonk!

Rekomendowane odpowiedzi

mam maly problem, a mianowicie:

Gdy zainstaluje pakiet office ( 2000, xp lub 2003 , nie ma znaczenia jaki) w podgladzie zdarzeń- system mam pełno błędów.

źródło DCOM

zabroniony dostęp przy próbie uruchomienia serwera DCOM przy urzyciu DefaultLaunchPremission.

Serwerem jest:

{0002096-0000-0000-c000-000000000046}

użytkownikiem jest Unavailable/Unavailable, SID=Unavailable

cały dziennik zdażeń mam czerwony od tego

jak się z tym uporać?

moj system to windows xp profesional plus sp1 i wszystkie poprawki.

próbowałem przeinstalowac system i dalej to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mam wszytskie updaty z microsofu zrobione. jak włącze zapore to tych zdarzeń nie ma. ale chyba ten robak się nie zainstalowal na moim kompie?

Odpowiednie pliki masz zaktualizowane, wiec nie masz sie czym przejmowac. W ten sposob dziennik zdarzen raportuje nieudane proby podlaczen do twojego kompa. Polecam jednak wlaczenie firewalla, nawet tego systemowego. jezeli masz stale lacze, zwlaszcza z zewnetrznym ip. Zreszta w komunikacie widoczne jest - dostep zabroniony - to skutek zainstalowania antyblasterowej laty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi