Gość viruspl Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Witam! Jestem posiadaczem chłodzenia Volcano 10. I mam dylemat. Mam wentyl wyciągowy Manhatan no i Barton 2500@3200 (200) ma temperaturę 33*C w spokoju i max. temp. 41*C w stresie. Coś mi się podejrzane wyniki wydawały więc sprawdziłem w biosie i ku mojemu zaskoczeniu Aida32 nie kłamała. Zdziwiony zadaję wam pytanie. Czy to możliwe, że na tak tanim(80zł za volcano 10 i 25zł za manchatana) są możliwe tak niskie temperatury? I teraz drugie pytanie. Mam jeszcze jeden wentyl tylko nie wiem gdzie założyć. Nie mam miejsca w obudowie(niestety tylko miejsce na wyciągowy :/) no i nie wiem co zrobić. Nie mam jak zrobić dziury w obudowie więc to nie wchodzi w rachubę. Pozostało mi chłodzić grafikę. Ale jak zamontować ten wentyl na PixelViev 5600 256mb GoldenLimited? Proszę o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Mozesz z niego zrobić wentyla na slot. To znaczy załatwaisz jakąkolwiek karte (popsutą/niedziałajacą) na PCI przecinasz odrywasz wszystko aż do gołego laminatu i wycinasz w nim otwój na wentylator i wszystk skręcasz :wink: I masz doskonały wentyl który przykręcasz na przeciw karty na AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Spróbuje tak zrobić ale z kawałkiem plastiku. I mam pytanie. Jak ustawić wentyl. Ma wiać na wentyl karty graf. czy ma z niego odsysać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 daleko szukać nie musiałeś :evil: -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92470 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 ale mi chodzi o dodatkowe chłodzenie zrobione na slocie PCI. mam chłodzenie na karcie ale potrzerbuję dodatkowego. ale z tego jak się domyślam to mam zrobić tak aby odsysał z karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 jak najbardziej nie - wentyl dmucha w radiator,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 ok dzięki za rady patetnt działa, lecz wyciskał emhazety :D będę jutro ale już widzę poprawe bo kara ma dużo wyższą stabilność w 3dMark 2k3 i brak artefaktów. A i mam jeszcze pytanie. Czy włożenie plastiku w pci nie grozi jakiejs usterce mechanicznej? I czy opłaca się trzymać dwa wiatraki gdy mam Codegena 400 i napięcia +3,3 - +3,26 +5 - +4,87 +12 - +12,86 Podobna sytuacja jest z -. I dziwią mnie skoki napięcia procesora. W czasie pracy zmienia sobie 1.65 na 1.70 lub nawet 1.75 skąd on ma takie tiki, chociaż może Aida32 coś przekręca... oby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...