Skocz do zawartości
Gość viruspl

Czy to możliwe? Volcano 10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestem posiadaczem chłodzenia Volcano 10. I mam dylemat. Mam wentyl wyciągowy Manhatan no i Barton 2500@3200 (200) ma temperaturę 33*C w spokoju i max. temp. 41*C w stresie. Coś mi się podejrzane wyniki wydawały więc sprawdziłem w biosie i ku mojemu zaskoczeniu Aida32 nie kłamała. Zdziwiony zadaję wam pytanie. Czy to możliwe, że na tak tanim(80zł za volcano 10 i 25zł za manchatana) są możliwe tak niskie temperatury?

I teraz drugie pytanie. Mam jeszcze jeden wentyl tylko nie wiem gdzie założyć. Nie mam miejsca w obudowie(niestety tylko miejsce na wyciągowy :/) no i nie wiem co zrobić. Nie mam jak zrobić dziury w obudowie więc to nie wchodzi w rachubę. Pozostało mi chłodzić grafikę. Ale jak zamontować ten wentyl na PixelViev 5600 256mb GoldenLimited? Proszę o rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz z niego zrobić wentyla na slot. To znaczy załatwaisz jakąkolwiek karte (popsutą/niedziałajacą) na PCI przecinasz odrywasz wszystko aż do gołego laminatu i wycinasz w nim otwój na wentylator i wszystk skręcasz :wink: I masz doskonały wentyl który przykręcasz na przeciw karty na AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi chodzi o dodatkowe chłodzenie zrobione na slocie PCI. mam chłodzenie na karcie ale potrzerbuję dodatkowego. ale z tego jak się domyślam to mam zrobić tak aby odsysał z karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzięki za rady patetnt działa, lecz wyciskał emhazety :D będę jutro ale już widzę poprawe bo kara ma dużo wyższą stabilność w 3dMark 2k3 i brak artefaktów. A i mam jeszcze pytanie. Czy włożenie plastiku w pci nie grozi jakiejs usterce mechanicznej? I czy opłaca się trzymać dwa wiatraki gdy mam Codegena 400 i napięcia +3,3 - +3,26

+5 - +4,87

+12 - +12,86

Podobna sytuacja jest z -. I dziwią mnie skoki napięcia procesora. W czasie pracy zmienia sobie 1.65 na 1.70 lub nawet 1.75 skąd on ma takie tiki, chociaż może Aida32 coś przekręca... oby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi