Pio [PL] Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Czy ktos jest wstanie "rozszyfrowac" sygnały podawane przez glosniczek systemowy przy starcie kompa. Glownie chodzi mi o dlugi pojedynczy powtarzajacy sie sygnal. (Komp nie odpala) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Ktorys element komputera nadaje do Ciebie morsem. Proponuje zakup alfabetu. Zartuje. Tak serio to nie wiem co to moze byc. Sprobuj wszystko podociskac,mi sie kiedys cos tez smiesznego dzialo,bo grafe mialem niedocisnieta. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 nie jestem pewien ale chyba na twojej plycie jest bios ami wiec: http://zszosw.petex.com.pl/info/sprzet.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Tu nie chodzi o moj sprzęt (ten w podpisie) tylko inny. i wszystko jest docisniete. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 a taki razie podaj jaka to płytka w tym sprzecie jest a dokładnie jaki ma bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berti Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 jesli jest to sygnal o rownej dlugosci i rownych odstepach to jest to najczesciej uszkodzona lub niewykrywana pamiec RAM. zadziej uszkodzone zlacze DIMM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Jełśi twierdzisz że wszystkie karty dociśniete to spróbuj metody na "śline", czyli wyjmij pamięc i k. graficzną. Pośliń palce i przesuć po stykach pamięci i karty graficznej. Działa w 99%. Testowane na "zwierzetach" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Bios jest Awarda, a plyta to stary A-Trend ATC-6130 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 jestem prawie pewiem ze problem lezy w pamieciach - jak podkrecasz procka to daj nizsze ustawienie FSB (pamiec nie wyrabia takiego taktowania) a jak nie podkrecasz to znaczy ze najprawdopodobniej modul pamieci jest uszkodzony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Type_r - przecierz mu się komp nie uruchamia. Jeden długi pisk to RAM , jeden długi i dwa krutkie to AGP - tyle wiem. Aha jeden krótki - wszysko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 "]Bios jest Awarda, a plyta to stary A-Trend ATC-6130 Hehe. Mam taką płytkę :-) Siedzi na niej PII300@374MHz. Chipset LX.... Może wyjmę pamięc i zobaczę jak piszczy ta płyta co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Gr00bY Mazur"] "]Bios jest Awarda, a plyta to stary A-Trend ATC-6130 Hehe. Mam taką płytkę :-) Siedzi na niej PII300@374MHz. Chipset LX.... Może wyjmę pamięc i zobaczę jak piszczy ta płyta co? He,he mozesz sprobowac, hehe :P "U mnie" siedzi Celek 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 a ja odpiolem glosniczek systemowy bo mnie to pikanie przy odpalaniu wk&^%$lo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Do Pio [PL] : Ok. Jak wróce do domu to sprawdzę. Ps. Dziwna ta moja płytka. Celek 300A nie chciał na niej chodzić. Wykrywało go jako Celeron -400MHz - tak minus !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Type_r - przecierz mu się komp nie uruchamia. Jeden długi pisk to RAM , jeden długi i dwa krutkie to AGP - tyle wiem. Aha jeden krótki - wszysko ok. ...nie wiem w koncu o jakie piski chodzi ale dluzsze powtarzajace sie piski byly w moim przypadku "ram related" - albo kosc byla walnieta albo po prostu nie chcialy dzialac na takim taktowaniu FSB, i komp sie w ogole nie uruchamial, ale ja tam nic nie wiem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 blah...sorry - cos mi sie pojebalo (ale to przez to ze mam ch**** dzien). Takie piski moga miec zwiazek z prockiem, jak byl zmieniany a plyta mam bezzworkowa koinfiguracje sproboj zrobic clear'a CMOS'a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver111 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 jesli to dlugie i cykliczne piski to 100% pamiatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 a ja odpiolem glosniczek systemowy bo mnie to pikanie przy odpalaniu wk&^%$lo.Mnie też wq$@##o więc odłączyłem. (Pierwszy raz pozbyłem się głośniczka jak miałem P200MMX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 prosze bardzo : Sygnaly AwardBIOS : 1 krotki - konfiguracja poprawna 1 długi - nastepnie dwa krotkie : blad kary graficznej kazdy inny : blad pamieci RAM lub nieokreslony blad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...