Skocz do zawartości
sliver

epox - problem z biosem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki oto problem z moja plytka (Epox 8RDA3I rew.2) - czasami po wlaczeniu komp zacina sie na ekranie z info biosu i trzeba wciskac reset. Temat byl walkowany na tym forum jakies pol roku temu - czy znaleziono juz rowiazanie tego problemu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam miałem taki sam problem. U mnie było tak że albo bios się sam odblokowywał po paru dłuuugich chwilach , albo ponowne wyjęcie i włożenie proca rozwiązywało problem. Bios sie zacinał nie działało nic delete ani f1 a po 2-3 minutkach szło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest na 100% bateria, mam tak z ta plyta od nowosci i jakies pol roku temu bylo duzo podobnych postow na temat epoxow. wszyscy doszli do wniosku, ze to wina biosu ale uaktualnienia nic nie dawaly...takie zawiasy zdarzaly sie u ludzi na roznym konfigu wiec wina sprzetu tez odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziewne bo mam 3 epoxa i nigdy ne mialem takiego problemu , no raz mailem przez stary cd rom do biosa wejsc nie moglem , ale go wywalilem i dzialalo wsio oki , teraz tez zero problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To j sie podczepie, żeby nie zaśmiecać forum. Ściągnąłem najnowszy BIOS do mojego Epox 8RDA i po uaktualnieniu pogubił nazwy procesorów. Mojego Athlona nazywa Athlonem 2000 MHZ a nie Athlonem 2400+. I druga sprawa, po uaktalnieniu, średnia temperatura na procku wzrosła mi o jakieś 4-5 stopni..... :( Też ktoś tak miał?? Może sie ktoś wypowie na temat tego BIOSU? Wgrać inny czy jak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Tomasz Chwastyk - ja zrobiłem update biosu na mojej 8RDA+ do najnowszego ze strony producenta tzn. z 29.07.2004r i nie zauważyłem żadnego wzrostu temperatury. Oznaczenia procesorów w nomenklaturze AMD (tzn xxxx+) rzeczywiście się zgubiły, ale ja tego akurat nie uważam za mankament.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...