Gość Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Co zrobic, zeby taki wentyl krecil sie zawsze z max. predkoscia? Czyli inaczej na jakiej zasadzie dziala ten termistor? Im wyzsza temp. tym mniejszy jego opor czy odwrotnie? Gdyby tak bylo to go wywalic, zewrzec druciki i po robocie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Zewrzyj termistor. Działa to tak że jak płynie prąd w kableku to na tym termistorze odkłada sie jakieś napięcie. Dlatego wentylator ma mniejsze i sie wolniej kręci. Do wentylatorów stosowane są termistory NTC (ze wzrostem temperatury rezystancja maleje) około 40 omów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Najprosciej tlumaczac odetnij termistor i polacz ze soba kabelki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Najprosciej tlumaczac odetnij termistor i polacz ze soba kabelki.Nie rob ze mnie mlotka :P Co ja napisalem: Gdyby tak bylo to go wywalic, zewrzec druciki i po robocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Najprosciej tlumaczac odetnij termistor i polacz ze soba kabelki.Nie rob ze mnie mlotka :P Co ja napisalem: Gdyby tak bylo to go wywalic, zewrzec druciki i po robocie Naprawde nie zauwazylem. Albo dodales to pozniej albo jestem slepy. Jakiej natury masz problem skoro wiesz co zrobic ? Jaki to cooler ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...