Kyteleto Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Witam. Jestem posiadaczem skromnego PIII 667@750 na płycie Abit SA6 z 256 SDRAM 2-2-2 i TNT2 ULTRA (oraz GF256 DDR) . Problem polega na tym , że odkąd kupiłem komputer mam zbyt niskie napięcie, a dokładniej wszystkie wartości są zaniżone np. I/O zamiast 3.3 ma 3.0, albo wacha sie od 3.1 do 2.9, podobnie jest z innymi wartościami . Tak jest na TNT2 i Gf256. Zasilacz jest 230.CZY TO WINA ZASILACZA:?: CZY 300 WATOWY ZAŁATWIŁBY SPRAWĘ?? Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA FACHOWĄ ODPOWIEDŹ. POZDRAWIAM p.s. jeśli kogoś interesuje TNT2 ULTRA to prosze na maila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Prawie na pewno zasilacz. Prawie bo możesz mieć zaniżone odczyty. Gdzie odczytujesz i czy masz problem ze stabilnością? Jakiej firmy zasilacz i jaki ma amperaż. O ile się nie mylę to GF żre kupęprądu. (Masz dwie karty graficzne 8O ). Spróbuj wyjąć GF i sprawdzić na Rivie napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyteleto Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Hm.... powiem szczerze , że na Rivie jest to samo. Czyli I/O ma 3.05 v , a na Gf 3.00 , ale sa wachania +- 0.05. A Jeśli chodzi o inne: Core 0 - 1,86 v (zamiast 1,90) Core 1 - 1,50 v +3.3 - 3,02 v +5,00 - 4,92 v +12 - 11,91 v Niby różnic nie ma dużycha, ale wystarczają aby zaniżyć możliwości podkręcania:) Zasilacz jest CODEGEN MODEL:200AX....hehe.. no i teraz dopiero widze.... jest napisane MAX 200 WAT :( Dodam , że kiedyś miałem Abita BE6 i na tym starym BX-sie było podobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 zasilacz ci umiera,zmien zasilke na min 300W chyba ze cie stac na 400Watowy i bedzie ok :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 +5 i +12 jeszcze ujdzie (nawet ja chciałbym mieć tyle :) :) :) )... tylko to 3.3 - tutaj kiepsko, ale jak nie masz problemów typu zwisy itp. - to widocznie nie tak coś z odczytem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyteleto Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Tak naprawde nic mi się nie dzieje kiedy mam procka odkręconego. Ale na Rivie kiedy IO jest tylko odrobinke wyższe to śmiga na wyższym o 4 FSB ... poprostu ramy padają z tak niskim napięciem (przynajmniej tak mi sie zdaje). Problemy są czasami rano, kiedy go odpalam (lub kiedy stał kilka godzin) to za pierwszym razem staje w przy liczeniu ramu. Najczęściej jak zresetuje jest ok. Ale ten pierwszy raz najczęściej kończy się klapą. Niby nic, ale sygnał, że cos nie gra. Zastanawiam się nad tym zasilaczem , bo zawsze lepiej mieć pewność, że wszystko jest OK i nie musisz się nim martwić. DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zasilacz jest CODEGEN i wshystko jasne ;) looknij http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8223 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 jak komp chodzi stabilnie to niema sensu zmieniac zasilacza , a a napiecie 3,3V moze sie wachac w zakresie 2,8V-4,1V podzespoly moga pracowac w tym zakresie napiec, ale 3,3V jest to napiecie jakie jest zalecane, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Najlepiej sprawdź miernikiem dla pewności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...