Skocz do zawartości
Cacek

Athlon 1G (266) i plyta z magistrala 100.....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam MBO Soltek (75KV-X na KT133 z magistrala 100) i do tej pory pracowal na niej D600. Teraz moge kupic Atlona 1G na 133. I tu pojawia sie pytanie: jak bedzie smigal procek na tej plycie?? Procek bedzie niedotaktowany (mnoznik 7,5) 750MHz. Czy bez problemu mozna tak jak w Duronie odblokowac mnoznik?? Wiem ze temat byl walkowany setki razy, ale musze szybko podjac decyzje.... Licze na Was..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam MBO Soltek (z magistrala 100) i do tej pory pracowal na niej D600. Teraz moge kupic Atlona 1G na 133. I tu pojawia sie pytanie: jak bedzie smigal procek na tej plycie?? Procek bedzie niedotaktowany (mnoznik 7,5) 750MHz. Czy bez problemu mozna tak jak w Duronie odblokowac mnoznik?? Wiem ze temat byl walkowany setki razy, ale musze szybko podjac decyzje.... Licze na Was..

a jakie to mobo Solteka ??? jakieś dokładniejsze informacje????

na DRV4 ,DRV5 spokojnie pójdzie ci na 133 bez problemu(te płyty mają problem ale ze 166 podobno Soltek nad tym pracuje:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam MBO Soltek (z magistrala 100) i do tej pory pracowal na niej D600. Teraz moge kupic Atlona 1G na 133. I tu pojawia sie pytanie: jak bedzie smigal procek na tej plycie?? Procek bedzie niedotaktowany (mnoznik 7,5) 750MHz. Czy bez problemu mozna tak jak w Duronie odblokowac mnoznik?? Wiem ze temat byl walkowany setki razy, ale musze szybko podjac decyzje.... Licze na Was..

jak to jest soltek na kt133a to z nowym biosem ten atthlon powinien pojsc na fsb 133 a jak na kt133 to mod byc problemy z ta magistrala wtedy pozostaje odblokowanie mnoznika 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam MBO Soltek (75KV-X na KT133 z magistrala 100) i do tej pory pracowal na niej D600. Teraz moge kupic Atlona 1G na 133. I tu pojawia sie pytanie: jak bedzie smigal procek na tej plycie?? Procek bedzie niedotaktowany (mnoznik 7,5) 750MHz. Czy bez problemu mozna tak jak w Duronie odblokowac mnoznik?? Wiem ze temat byl walkowany setki razy, ale musze szybko podjac decyzje.... Licze na Was..

No to tak updatujesz bios na najnowszy zamalowujesz mostki L1 olowkiem wsadzasz procka komp uruchomi sie jako Athlon 750 (7,5x100) wtedy zmieniasz mnoznik na 10 i masz Athlona 1000 FSB200 (10x100) i mozesz sie zaczac bawic w krecenie powyzej tej wartosci. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jak to jest soltek na kt133a to z nowym biosem ten atthlon powinien pojsc na fsb 133 a jak na kt133 to mod byc problemy z ta magistrala wtedy pozostaje odblokowanie mnoznika 8)

napsial kt 133!

ą tak btw, to na tym co amsh stabilne fsb 107 to max , 110 mozna wrzucic, ale.................. czeste zwiechy itp ;(

wiec bierz sie za mnoznik :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mialem ta sama plyte i dostalem A1000 na 133 i nie wstawal musialem wymienic plyte mozliwe ze nowy bios cos pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...