Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zainstalowałem wczoraj w/w kartę i juz na poczatku zdziwiło mnie, że jej bios zaraz po starcie komputera sie nie wyswietla - od razu pojawia sie bios karty i procesor, (moze sie wyswietla za szybko???) Czy jest tak ze wszystkimi R8500?? Jak sprawdzic czy ta karta jest oryginalna? nalepki sa niby ok, ale układ kondensatorów i napisów na laminacie rozni sie nieco od płytki na zdjęciu z pudełka. Programowo jest wszystko ok, ale jakos to mnie nie przekonuje...................... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 W oryginalnych ATI nie wyświetla sie przy starcie bios karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jak sprawdzić ? Pobierz ze strony ATI sterowniki do kart Built by ATI (nie do powered by ati) i zainstaluj, jeżeli bedzie ok to ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 To wychodzi na to, że mam Minta mode in ATI :D Raczej mało to prawdopodobne, jak u mnie jest czarny laminat :lol: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 To wychodzi na to, że mam Minta mode in ATI :D Raczej mało to prawdopodobne, jak u mnie jest czarny laminat :lol: :lol: 8)A gdzie taktowanie BY ATI ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 To wychodzi na to, że mam Minta mode in ATI :D Raczej mało to prawdopodobne, jak u mnie jest czarny laminat :lol: :lol: 8) Napisz po czym to poznałeś, po sterownikach czy po starcie bez wyświetlania biosu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Hercules BBA??? Raczej ta karta to Hercules PBA 8500 128mb DDR BGA 3,3ns bo takowe wypuscil Hercules IMHO najlepsze Radeony. na www.frazpc.pl byla recka z tego co pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Dzisiaj albo jutro dostaje takiego :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jakie masz pamieci? 3.3ns BGA czy może 4ns normalne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Nie mam pojęcia, a nie chce odrywac radiatorów............... jaki jest najlepszy prgramik do podkręcania radków??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zobacz czy pod radiatorkami masz kwadratowe czy prostokatne pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zdecydowanie kwadratowe!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Radzisz reinstalke windy po wymianie Vanty na Radka? W sumie chodzi ok. Wyniki co prawda troche odbiegają od tych z testów, ale nie wiem czy uznac to za wystarczajacy powód........... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Czy reinstalowac winde? Jak nie robi Ci to problemu to oczywiście. Wtedy masz pewność, że nie masz śmietnika po nvidii. Jeżeli kwadratowe to BGA :-) I to najprawdopodobniej 3.3ns więc ciesz się. Jesteś szczęśliwym posiadaczem najlepszej wersji Radeon'a8500 jak wyszła. Na ile Ci idzie ten Hercules i ile za niego dałeś?. BTW - Radeon'y najlepiej podkręcać BIOSem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 O co z reinstalką?? Bo aż mnie dreszcze przechodzą na myśl o niej. Zdradź jeszcze w jaki sposób biosem................ bo nigdy sie w to nie bawilem. :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Dałem około 8 stów. Jeszcze go nie podkrecałem............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Potrzebujesz program Radedit i flasher. Wrzucasz to np. do katalogu Flasher i uruchamiasz komp. w trybie MS-DOS (jak masz 9x to CTRL przy uruchaniu windy i "Tylko wiersz polecen", jeżeli masz np. XP to musisz mieć dyskietkę startową). W DOSie wchodzisz do flasher'a i tam robisz co chcesz... Jak zobaczysz menu flasher'a to sobie poradzisz. Tylko zanim zmienisz taktowanie swojego Radeon'a na np. 300/300 to sprawdź czy Ci tyle wytrzymuje. Ściągnij sobie ATI-winclk Prosty program do zmieniania czestotliwości karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Dzięki Stary!!! 8) Zobaczymy co da sie zrobic. A czy istnieją jakies programy pod windy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Spod windy to własnie ATi Win Clock. Poszukaj pliku o nazwie ATI-winclk.zip Jak chcesz to mogę Ci go podesłać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 No to super!! Najlepiej na adres: blazej@belamed.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Poszło.... Doszło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Przyszło! :P Noc z głowy............... A jutro znowu do pracy i spanie na klawiaturze :roll: Dzięki wielkie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...