belmotybe Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Witam posiadam plyte uGURU (ABIT AI7) pod p4 i od niedawna bardzo mi trzeszczy w glosnikach (muzyka na plycie) zastanawiam sie co jest nie tak, bo trzeszczenie jest slyszalne wtedy gdy ruszam myszka i gdy dyski sa w trakcje zapisu/odczytu... gdy windows inicjalizuje sterowniki muzyki, to wtedy zaczyna sie ten efekt szumienia i trzeszczenia.... sterowniki juz reinstalowalem, sprawdzalem pod linuksem, wymienilem zasilacz, na chwile wymienilem dyski i ciagle to samo... czy to uszkodzenie plyty? w momencie gdy wylacze wejscie mikrofonowe programowo, to jest OK, ale mikrofonu tez chcialbym uzywac... PROSZE O POMOC:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 BIOS aktualizowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Właśnie chciałem załorzyć taki temat!! U mnie też trzeszczy i to trzeszczy jak cholera!! Ale chałas jest słyszalny nietylko w słuchawkach!! trzeszczy jakiś element płyty głównej (albo procesor ;-/ ) najpierw myślałem że to któryś wiatraczek, ale powkładałem we wszystkie zapalki i trzeszczało tak samo!! Trzeszczą jakieś elementy umieszczone niedaleko procesora. Słychać ruszanie myszką nawet przy zamkniętej obudowie. W słuchawkach mam trzaski jak w starym radiu am. Problem bardzo uciążliwy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Dobra panowie, zabierajcie sie za czytanie bo widze, ze problem jest dosc szeroko omawiany na forach - link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 The sound comes from the PSU (100% sure) jasssssssne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...