Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś przeczytałem chyba w Komputer Świecie, że GF2MX chodzą najlepiej przy procu o górnej wartości taktowania do 850MHz. Właśnie czekam na ATHLONA XP 1800+ i tak się zastanawiam, czy jeżeli to prawda co wyczytałem (a może mi się coś pop...)to bardzo się zawiodę na wymianie mojego proca na Athlona XP, czy będę musiał zacząć zbierać teraz na nowa grafikę?

Dopomóżcie coś, bo już nie wiem.

Podrówka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś przeczytałem chyba w Komputer Świecie, że GF2MX chodzą najlepiej przy procu o górnej wartości taktowania do 850MHz. Właśnie czekam na ATHLONA XP 1800+ i tak się zastanawiam, czy jeżeli to prawda co wyczytałem (a może mi się coś pop...)to bardzo się zawiodę na wymianie mojego proca na Athlona XP, czy będę musiał zacząć zbierać teraz na nowa grafikę?

Im napewno nie chodzilo o to, ze 850 bedzie szybszy z ta grafa niz XP 1800+ :)

Predzej mieli na mysli, ze po przesiadce z 300 Mhz na 850 bedzie wieksza roznica niz z 850 na 1600Mhz przy tej grafie. Nawet gdy bedziesz mial proca 3.0Ghz to nie bedzie wiekszego wyniku niz 3.5k w 3dmark2k1.

Jezeli grasz w gry to lepiej inwestuj w grafe a potem dopiero nazbieraj na proca. Jezeli nie grasz a tylko buszujesz po necie, ogladasz filmy, kopiujesz duzo to Twoj komp dostanie kopa po zakupie proca.

Powtarzam jednak, ze roznicy w grach nie odczujesz jak kupisz tylko tego procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im napewno nie chodzilo o to, ze 850 bedzie szybszy z ta grafa niz XP 1800+ :)

Predzej mieli na mysli, ze po przesiadce z 300 Mhz na 850 bedzie wieksza roznica niz z 850 na 1600Mhz przy tej grafie. Nawet gdy bedziesz mial proca 3.0Ghz to nie bedzie wiekszego wyniku niz 3.5k w 3dmark2k1.

Jezeli grasz w gry to lepiej inwestuj w grafe a potem dopiero nazbieraj na proca. Jezeli nie grasz a tylko buszujesz po necie, ogladasz filmy, kopiujesz duzo to Twoj komp dostanie kopa po zakupie proca.

Powtarzam jednak, ze roznicy w grach nie odczujesz jak kupisz tylko tego procka.

Zgadza się! Mogę potwierdzić, bo mam starą grafę (Voodo Banshee) i w sumie krecenie procem już tylko minimalnie poprawia wyniki w 3D Marku.. heh... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze jedna sprawa oni pewnie pisali o zwyklym mx a ty masz mx200 czyli jeszcze slabszy

lepszy pomysl to wymiana grafy jesli oczywiscie chodzi o granie

za jakies (We Wrocku) 450 masz Palita ti200 chodzacego na ti500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnei nie gram za dużo, bo raczej nie mam tyle czasu, czasami coś tam zapykam, ale nie za dużo.Na początek wybrałem proca na wymianę, bo często przerabiam jakieś filmy na VCD i takie inne cuda.Z grafiką postanowiłem trochę zaczekać.Tylko zastanowiło mnie to, co sobie przypomniałem z KŚ, tam było wręcz chyba napisane, że grafika może się pogorszyć, dlatego zapytałem.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnei nie gram za dużo, bo raczej nie mam tyle czasu, czasami coś tam zapykam, ale nie za dużo.Na początek wybrałem proca na wymianę, bo często przerabiam jakieś filmy na VCD i takie inne cuda.Z grafiką postanowiłem trochę zaczekać.Tylko zastanowiło mnie to, co sobie przypomniałem z KŚ, tam było wręcz chyba napisane, że grafika może się pogorszyć, dlatego zapytałem.

Dzieki

No to facet bierz proca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak mialem c333A i tnt2(viper) 265sdr , nabylem A1000 ale rivka pozostala, ramu 384 ddr i w 3dmarku 2001 se max 2500pkt zmienilem grafe na GF3 Ti200 od gainwarda i juz mialem 6200, po nieznacznym podkreceniu proca, v-modzie plyty i podkreceniu grafy mam 7234pkt,grafa daje najwiekszy dopal ,lecz slaby procek tez gra duza role , wiec zmieniaj to i to :idea: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...