Lisek Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Otóż złożyłem sobie WC. Pompka EHEIM'a 600 l/h + blok od Mate'a + chłodnica taka jaką Mate rozprowadza aczkolwiek z innych źródeł :P Złożyłem to sobie no i lux. Temperatura spadła z 55'C do 35-40'C (ta pierwsza to na CAK38 na XP @ 1750 MHz przy 1,85V, ale 8K3A zawyża temperatury). Do tego całe chłodenie jest NIESŁYSZALNE. Najgłośniejszy z mojego zestawu jest Maxtor D740X (czy jakoś tak) :) a on ma i tak łożyska olejofe. Tak czy siak siedziałem sobie dzisiaj przy kompie i kurcze nagle coś strzeliło i woda mi sika :P okazało się że wąż spadł z chłodnicy i zalało mi nieco podłoge (na szczęście tylko). Mam też 2 Peltiery 120W więc będę niedługo próbował działać nieco bardziej. Aha, dostałem też Tt Volcano 7+ i w sumie sprawuje się całkiem całkiem. choć jeszcze nie robiłem porównania do niczego innego. Padłem również ofiarą i kupiłem sobie Gainward'a GeForce3 Ti/450 (Ti200) Golden Sample w www.sirius.pl. Oczywiście od samego początku problemy, zwisy i w ogóle... normalnie masakra. Przerzuciłem grafike z mojego nieszczęścilwego EPoX'a 8K3A do ABIT'a NV7-133R (nForce 415) i graficzka chodziła lux. No to ja łapie za internet i na www.aoaforums.com. Znalazłem tam nowego biosa z 15-go kwietnia. Zapodałem na mojego EPoX'a i na szczęście się uspokoiło :) Szkoda że dalej wydajności przy 166/166 nie poprawili :/ To tyle ja chciałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Otóż złożyłem sobie WC. Pompka EHEIM'a 600 l/h + blok od Mate'a + chłodnica taka jaką Mate rozprowadza aczkolwiek z innych źródeł :P Złożyłem to sobie no i lux. Temperatura spadła z 55'C do 35-40'C (ta pierwsza to na CAK38 na XP @ 1750 MHz przy 1,85V, ale 8K3A zawyża temperatury). Do tego całe chłodenie jest NIESŁYSZALNE. Najgłośniejszy z mojego zestawu jest Maxtor D740X (czy jakoś tak) :) a on ma i tak łożyska olejofe. Tak czy siak siedziałem sobie dzisiaj przy kompie i kurcze nagle coś strzeliło i woda mi sika :P okazało się że wąż spadł z chłodnicy i zalało mi nieco podłoge (na szczęście tylko). Masz Lisek jakies wentyle na chlodnicy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Masz Lisek jakies wentyle na chlodnicy? Mam jeden 120 mm, ale puszczony na 5V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Wszystko władowałeś do obudowy czy stoi pod biurkiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Masz Lisek jakies wentyle na chlodnicy? Mam jeden 120 mm, ale puszczony na 5V. To gratuluje ladny spadek temp i to z CAKa 38:!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Wszystko władowałeś do obudowy czy stoi pod biurkiem? Na razie wiadro a w nim pompka & chłdnica stoją na krześle, bo nie chce mi się pojemnika zrobić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Lichol a ile masz w 3dmarku 2k1se??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Lichol a ile masz w 3dmarku 2k1se??? O ile pamiętam to 8900. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Na razie wiadro a w nim pompka & chłdnica stoją na krześle, bo nie chce mi się pojemnika zrobić :)Lisku przecież ten Ehim jest niezatapiany po co Ci to wiadro? W wersji niezatapialnej temp powinna byc nizsza o 3.3 *C (jakiś gostek na overclocers.com pomierzył pompkę zatapianą i niezatapianą i ta druga byla te 3 stopnie lepsza) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Lisku przecież ten Ehim jest niezatapiany po co Ci to wiadro? W wersji niezatapialnej temp powinna byc nizsza o 3.3 *C (jakiś gostek na overclocers.com pomierzył pompkę zatapianą i niezatapianą i ta druga byla te 3 stopnie lepsza) Nie EHIM tylko EHEIM :P Co do pompki to na razie nie mam sensownego zbiornika :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Nie EHIM tylko EHEIM :P Co do pompki to na razie nie mam sensownego zbiornika :)No tak trzeba umieć czytać :oops: A mialeś kupic Ehima. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 No tak trzeba umieć czytać :oops: A mialeś kupic Ehima. Jakiego EHIM'a? :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Lisek - opowiedz cos wiecej o tym Gf3 gainwarda!!! Jakies testy z porownaniem innych Gf3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...