Bartolomius Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witam Mój Albatron Ti4280-P 128MB ostatnio zrobił coś takiego: Odpaliłem kompa i po grzebaniu się z Prime95 (katowałem procesor, działał kilka godzin) musiałem zrobic reset. W biosie ustawienia na default, sprzęt zbootował się normalnie, pokazuje się czarny ekran z logo XP i tym niebieskim paskiem wczytywania i po jakimś czasie monitor robi się czarny a dysk przestaje pracować. I nic. Walczyłem troche aż wreszcie zrobiłem format i zacząłem instalować soft - stery do mobo i dzwięku poszły ładnie, natomiast po zainstalowaniu dowolnych detonatorów (od 45.23 do 56.72, zarówno ang. jak i pl) i ponownym uruchomieniu kompa sytuacja jak wyżej. Jeżeli po instalacji nie uruchomię kompa od nowa tylko na przykład zmienie właściwości ekranu dzieje się podobnie. Teraz w windzie bez zainstalowanych detonatorów działa ok, 1024x32, 75Hz. Obraz jest bez zarzutu: czysty, brak kropek, nic nie miga (pomijając brak akceleracji). Sprawdzałem kartę u kumpla i to samo, jego Prolink Ti4200 działa OK. Jak da radę to spróbuję jeszcze włożyć inną kartę do mnie. Karta nigdy nie była kręcona. Konfig: XP 2000+, A7N8X rev2.0, Windows XP Pro (w momencie awarii bez SP1), zasilacz HuntKey LW-8250 (300W), na karcie Silencer rev.2 (dorobiona zapinka na GF). W tej chwili reszta sprzętu działa ok. Co do awarii chłodzenia to jest to bardzo mało prawdopodobne - sprawdzałem dokładnie i wszystko przylega jak należy. Pytanie: co jest? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Niestety wszystko wskazuje na zgon karty, afik była seria tych albatronów co niestety padała (były kiedyś na allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Były padające Albatrony, ale chodziło ponoć o Ti4400 na pamięciach BGA / Ti4200 na PCB od 4400. Szkoda by było, bardzo dobrze mi służyła do tej pory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojek11 Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Ja kupiłem karte na allegro gości pisał że na ustawieniach 480/470 wszystko ok a gdy karta przyszła wszystko było ok tylko w 2 dniu tesh miałem paski monitor mi gasł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...