_dEvil Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Tak jak w temacie mam zamiar kupic nagrywarke , skaner i drukarke :wink: Budzet okolo 1200 zl(+/- 200) Jesli chodzi o te urzadzenia to chcialbym zeby byly: 1. skaner (nie na usb, jakis dobry ) 2. drukarka (dwu-kardlidzowa, atramentowa, lpt) 3. nagrywarka (mysle o nagrywarce z odtwarzaczem DVD LG, ide ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Czemu nie na USB? 1. Plustek UT16 - 380 zl (niestety na USB, ale według mnie na lpt sie nie oplaci kupować) 2. HP 3820C - 480 zl (nie wiem czy ma wejscie LPT) 3. Teac 40/12/48 - 320 zł Ceny z PC Projektu... w sumie 1180 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 pytałem ostatnio w sklepie o drukarki na lpt więc była tylko jedna na lpt któryś z modeli hp 920 czy 950 coś takiego i uważaj na napęd cdrw + dvd możesz sie na nim przejechać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Drukarki na LPT są teraz trudno dostępne (czytaj prawie ich nie ma) Zostały jeszcze np HP3820, HP5550C, Canon S520, Lexmark Z55, Epson Stylus C60. Najlepiej pójdz do sklepu który zajmuje się tylko drukarkami najlepiej Ci tam doradzą (np. w Krakowie Centrum Druku) A nagrywary TEAC, Liteon obie 40x. uważaj na napęd cdrw + dvd możesz sie na nim przejechać Czemu tak uważasz :?: pytam bo sam się nad czymś takim zastanawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Drukarki na LPT są teraz trudno dostępne (czytaj prawie ich nie ma) Mogą to być np HP3820, HP5550C, Canon S520, Lexmark Z55, Epson Stylus C60. A nagrywary TEAC, Liteon obie 40x. uważaj na napęd cdrw + dvd możesz sie na nim przejechać Czemu tak uważasz :?: pytam bo sam się nad czymś takim zastanawiam. Wnioskuję, że gość niema USB :( Bo jeśli ma to oczywiście niema sensu pakować się w LPT, które kończy swój żywot. Co do napędu CDRW+DVDROM - moim skromnym zdaniem korzystanie z nagrywarki do jakichkolwiek innych celów niż nagrywanie to pomyłka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 2. HP 3820C - 480 zl (nie wiem czy ma wejscie LPT)Ta drukarka ma LPT i pasują tusze od 920 [15] czarny [17] kolor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mam USB tylko jakos nie jestem przekonany (mialem drukarke na lpt i dobrze sie sprawowala wiec...)..w sumie moga byc na usb :wink: a co do nagrywarki to poprostu chce miec odtwarzacz DVD ( i od czasu do czasu cos sobie ogladnac) mial ktos moze do czynienia lub ma CDRW+DVD ...sa jakies z tym problemy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mam USB tylko jakos nie jestem przekonany (mialem drukarke na lpt i dobrze sie sprawowala wiec...)..w sumie moga byc na usb :wink: a co do nagrywarki to poprostu chce miec odtwarzacz DVD ( i od czasu do czasu cos sobie ogladnac) mial ktos moze do czynienia lub ma CDRW+DVD ...sa jakies z tym problemy ? Jak mozna nie byc przekonanym do USB ??? Nie rozumiem. Nawet jak komp chodzi to se podlaczasz kabelek i winda wykrywa odrazu urzadzenie i po klopocie. Hehe, dobre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Co do mnagrywarki to polecam LITEON 40x12x48x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mam USB tylko jakos nie jestem przekonany (mialem drukarke na lpt i dobrze sie sprawowala wiec...)..w sumie moga byc na usb :wink: a co do nagrywarki to poprostu chce miec odtwarzacz DVD ( i od czasu do czasu cos sobie ogladnac) mial ktos moze do czynienia lub ma CDRW+DVD ...sa jakies z tym problemy ? Jak mozna nie byc przekonanym do USB ??? Nie rozumiem. Nawet jak komp chodzi to se podlaczasz kabelek i winda wykrywa odrazu urzadzenie i po klopocie. Hehe, dobre :) Kaeres zapomniałeś o najważniejszym - TRANSFER DANYCH. Zobzczysz jaki to ból skanować bitmape która ma powiecmy z 60 MB.... Oj wtedy byś zmienił zdnanie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Panowie ...mam coraz wiecej watpliwosci ...no wiec jak USB czy LPT ? :roll: (jesli chodzi o drukarke i skaner to obojetne mi czy instalujac ja bede musial resetnac winde czy nie ) Ma ktos stycznosc badz mial z nagrywarka DVD+cdrw... i z czystym sumieniem moze mi powiedziec "czlowieku nie kupuj tego bo to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>***"...jesli chodzi o nagrywanie plyt to predkosc 12 nie robi mi roznicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Panowie ...mam coraz wiecej watpliwosci ...no wiec jak USB czy LPT ? :roll: (jesli chodzi o drukarke i skaner to obojetne mi czy instalujac ja bede musial resetnac winde czy nie ) Ma ktos stycznosc badz mial z nagrywarka DVD+cdrw... i z czystym sumieniem moze mi powiedziec "czlowieku nie kupuj tego bo to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>***"...jesli chodzi o nagrywanie plyt to predkosc 12 nie robi mi roznicy Powiem tak: Drukarka i skaner na USB ponieważ: 1) pewniejsze, szybsze, mniej kłopotliwe w podłaczeniu i konfiguracji i nowocześniejsze, bardziej przyszłościowe, większy wybór modeli jejku nie chce mi sie już pisac nic o zaletach... CD-rom Combo 2) dobrze to ujołes - nie kupuj tego chłamu... naprawde to juz gorsze niż drukarak na LPT...Znam gości którzy to mają (pracuje w serwisie komp) -powiem krótko nie kupuj... Jakn nie masz kasy na CD-RW i DVD to kup sobie najpierw CD-RW a za jakiś czas DVD... J atak zrobiłem i myśle ż edobrze zrobiłem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 czlowieku nie kupuj COMBO bo to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>*** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Ma ktos stycznosc badz mial z nagrywarka DVD+cdrw... i z czystym sumieniem moze mi powiedziec "czlowieku nie kupuj tego bo to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>***"...jesli chodzi o nagrywanie plyt to predkosc 12 nie robi mi roznicy ja mam combo 6x4x4x26 Aopen i zdechło po poł roku uzytkowania cd ledwo czyta plytki nagrywa tylko wybranych firm a rw juz w ogole nie bierze a dvd to chyba raz na nim oglądałem wiec nie wiem czy w ogole potrzeba miec dvd lepiej kupic porzadną nagrywarkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 czlowieku nie kupuj COMBO bo to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>*** popiram miałem z tym juz syczność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Te modele drukarek które wymieniłem (patrz wyzej) mają i USB i LPT więc możesz sobie kubić oba kabelki i sprawdzić w domu co lepsze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 no juz po ptakach :)...kupilem :) 1 nagrywarka Liteon 40x12x40 box 2.drukarka hp 920c z portem lpt i usb (podpiety mam na usb ) 3. skaner plustek opticpro ut 16 na usb :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 no juz po ptakach :)...kupilem :) 1 nagrywarka Liteon 40x12x40 box 2.drukarka hp 920c z portem lpt i usb (podpiety mam na usb ) 3. skaner plustek opticpro ut 15 na usb :P Myślę że będziesz z tego zestawu zadowolny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...