best-boy Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Spoxik temat na topie i wogole Setki programow i algorytmow kompresji Nawet taki glupi CD-ex potrafi kompresowac wedlug kilkunastu algorytmow Wiec powiedzcie jakim programem najlepiej kompresowac ? i jaki algorytm zastosowac "a jest z czego wybierac" niby prosto: stereo , 128 kbits , no ale mecza mnie te algorytmy moze jest na forum jakis czlowiek ktory zawodowo sie tym zajmuje ? Z gory dzieki za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 no to fajnie jak ktos ma cdex-a to niech zajrzy w options > encoder's LOL mam wersje 1.40 beta 3 i do wyboru z 20 encoderow badz madry i wybierz odpowiedni ...... a moze testowac kazdy po kolei........nieee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 ja używam xinga, albo lame, blade jest kiepski... Albo Fraunhofer IIS MPEG Layer 3 zmodyfikowany przez Radium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Spoxik temat na topie i wogole Setki programow i algorytmow kompresji Nawet taki glupi CD-ex potrafi kompresowac wedlug kilkunastu algorytmow Wiec powiedzcie jakim programem najlepiej kompresowac ? i jaki algorytm zastosowac "a jest z czego wybierac" niby prosto: stereo , 128 kbits , no ale mecza mnie te algorytmy moze jest na forum jakis czlowiek ktory zawodowo sie tym zajmuje ? Z gory dzieki za pomoc ! najlepsza kombinacja to lame+vbr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 ja używam xinga, albo lame, blade jest kiepski... Albo Fraunhofer IIS MPEG Layer 3 zmodyfikowany przez Radium.Popieram. Do tego dodam że najlepiej ze zmiennym bitrate- em powiedzmy od 160-224 zapewnie sensowna jakość ale to najlepiej sprawdzić przez odsłuchanie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 No fakt, VBR fajny jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Easy CD-DA Extractor. Kodek Lame - 256kBit/s, stereo, high quality - takie wybieram ustawienia kompresji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Heh, ja używam "starego" programu z czasów win95 :) [WinDAC] Kodek to Fraunhoffer IIs MPEG Layer3. Ustawiam 128 KB/s, High Quality. Istotną wadą tego jest że poooowoli robi prędkość 2-3x... Ściąga bezpośrednio z płytek (ograniczenie max 5 utworów na raz, nie wkleja ID3TAG-ów) Zaletą jest dobra jakość jak na 128 KB/S, brak trzasków/zniekształceń. Niestety nie bawiłem się programami które obsługują VBR, ponoć jest jeszcze lepiej (ale ta jakość jest więcej niż zadowalająca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...