kaffee Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Wiec pare dni temu zakupilem Leadtek'a A350 TDH XT (FX 5900XT) i z poczatku sie baardzo zmartwilem, bo nie odczulem prawie zadnej roznicy w porownaniu z poprzednim Ti 4200... Ale znalazlem ten watek i mysle ze jeszcze nie wszystko stracone :) Najpierw poczytalem o biosie i zmianie timingow i latencji i chcialem sam to zmienic, ale wyglada na to, ze moj bios jest zupelnie inny, bo nie moge znalezc tych ciagow, ktore mozna zmienic... wiec moze ma ktos bios do takiej karty albo mialby ochote zmodyfikowac moj bios?? albo poprostu sprawdzic czy warto w nim mieszac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 twój bios niemoze byc calkiem inny ;D w kazdym biosie są ustawienia timingów. Na początku najlepiej wyciskać gołe MHz i nibawić się w timingi. Jak juz osiągniesz max MHz to wtedy zmieniaj timingi zeby wycisnąć jeszcze więcej z pamiątek. Tyle ja ci mówię bo nieznam się na timingach do grafik ale i tak zaraz przyjdzie tu bardziej obeznany i napisze ci te timingi ;] umiem bawić się w timingi tylko w ATi więc ci niepomogę. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
large Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 jak sie przypatrzysz to jest przyklejony watek o FX 5900 a tam Guru w dziedzinie FX wszytsko i powiem mowa tu o LUKS_PL pogadaj z nim on ci pomoze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 :) Już wysłałem nowy bios dla kaffee. :? Napisał ten sam post tu i w przyklejonym. Nie mogłeś znaleźć ciągu tych wartości latencji bo zamist 07 03 0F 03 był 07 00 0F 03, a timingi były zapisane tak jak w każdym 5900XT więc nie wiem w czym miałeś problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...