DziuraWy71 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Mam komputer Copmaq Deskpro2000 (takie stare z P1) i nie wiem jak wejsc do BIOSu. Podczas bootowania nie ma takiego normalnego ekranu gdzie sie pokazuja dyski, pamiec, proc itp, tylko jest biala plansza z napisem "COMPAQ". Probowalem naciskac DELETE, F3, CRTL+F3... Ludzie pomocy ! Probowalem takze wejsc z poziomu windowsa do biosu (np. WinBios) tylko wyskakuje mi info, ze nie zna tego biosu... POMOCY !! powiedzcie przynajmniej, jak zmienic bootowanie na CD !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Jak jest biala plansza COMPAQ to jak cos to naciskasz TAB lub F1.... Dalej jak troszke znasz angielski dasz sobie rade. Teraz sobie przypomnialem...chyba wiem o jakim kompie mowisz ... jak nie dasz rady wejsc do biosu to odlacz tasiemke IDE od HDD .. wtedy on stwierdzi BLAD i sam ci powie jak wejsc di BIOS-u P.S. To porypane firmowe kompy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 heh, smieszne, ale moze sie okazac skuteczne.. dzieki, sprawdze i napisze jak bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 niestety burak :( probowalem dwa sposoby... jak nacisnalem TAB to znikala biala plansza, ale pokazywala sie tylko nazwa kompa i ze brak dysku. Odlaczenie tasiemki tez nic nie dalo (wszystkie napedy odlaczylem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 niestety burak :( probowalem dwa sposoby... jak nacisnalem TAB to znikala biala plansza, ale pokazywala sie tylko nazwa kompa i ze brak dysku. Odlaczenie tasiemki tez nic nie dalo (wszystkie napedy odlaczylem) Jak nacisniesz TAB i zniknie plansza to pod nia powinno byc juz napisane jak sie dostac do BIOS-u, chyba ze to jeden z tych COMPAQ-ow w ktorych praktycznie nie ma biosu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 no wlasnie pojawia sie tylko "F1 - Boot" naciskam i odpala sie system... cholera, nawet na plycie nie ma kostki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...