MonsterMax Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Więc tak mam dysk sygeta u6 40 gb. Pewnego dnia jak sobie kompa włączałem nie chciał się włączyć system. I tak przeleciałem go kilkoma programami i wiem że pierwsze 260 sektorów jest uszkodzone wraz z sektorem 0. Gwarancja się skończyła a ja mam pytanie. Ile by kosztowała napraw dysku w serwisie. Sam tego nie usunę bo to jest raczej uszkodzenie mechaniczne ale sam nie wiem od czego. Dysk się wykrywa itd. ale niestety zwalił sie zerowy sektor i pierwsze 61 które chyba jest wymagane wjęc pupa. Jak ktoś wie ile to by mogło kosztować to proszę napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ile kosztowac - nikt ci nie powie. Raczej pozegnaj sie z dyskiem i szykuj $$ na nowy dysk Ew. mozesz przeleciec dysk kprogramem ze strowy WWW Seagate... ale to pomoze chwilowo (jak sie dysk rsozstrzelnil).... P.S. Tego sie NIE naprawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Sprobuj diskwizard ze strony seagate i nadpisz tylko poczatek dysku zerami. Jak to nie pomoze to zalatw sobie hdd regenerator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...