Lagier Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Tak wiem wiem że wciskam reset i sam się powinien zresetować ale to NIE DZIAŁA. Może zaczne od początku. Wczoraj odblokowałem swojego Athlona i chodził na 1,2 (jak widać w podpisie) dzisiaj chciałem sprawdzić na ile pójdzie i ustawiłem mnożnik 11.0x ale komp nie ruszył więc tradycyjnie wcisnąłem reset a tu NIC. Wyciągałem też bateryjkę al;e przy wyłączonym kompie na jakieś 20 sek. nie wiem czy tak się robi. A może sfajczyłęm procka. Na marginesie powiem że jak był podkręcony temp. nie przekraczała 52 stopni!!!! Z góry THX za odpowiedzi Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Wytłumacz mi jak się wciska reset BIOS'u?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Nie masz injstrukcji do plyty??? Tam jest wszystko napisane. Musisze zewrzec np. plaskim srubokretem takie dwie male lutu kolo bateryjki. To jest wlasnie do resetowania CMOS. Dziala tez reset u trzymanie del jak sie ma uruchamiac komp. Choc nie zawsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Wytłumacz mi jak się wciska reset BIOS'u??w asusie a7V133 i w ogóle w całej serii a7V jest tak że jak ci się nie chce uruchomić komp. to wciskasz zwyły przycisk reset i daje ustawienia default. Ale słyszałem że nie zawsze to działa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Nie masz injstrukcji do plyty??? Tam jest wszystko napisane. Musisze zewrzec np. plaskim srubokretem takie dwie male lutu kolo bateryjki. To jest wlasnie do resetowania CMOS. Dziala tez reset u trzymanie del jak sie ma uruchamiac komp. Choc nie zawsze.wlasnie czytalem ta instrukcje ale nie potrafilem tego znalezc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Wytłumacz mi jak się wciska reset BIOS'u??w asusie a7V133 i w ogóle w całej serii a7V jest tak że jak ci się nie chce uruchomić komp. to wciskasz zwyły przycisk reset i daje ustawienia default. Ale słyszałem że nie zawsze to działa..Aaa. Dzięki za inforamcje 8) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Nie masz injstrukcji do plyty??? Tam jest wszystko napisane. Musisze zewrzec np. plaskim srubokretem takie dwie male lutu kolo bateryjki. To jest wlasnie do resetowania CMOS. Dziala tez reset u trzymanie del jak sie ma uruchamiac komp. Choc nie zawsze.wlasnie czytalem ta instrukcje ale nie potrafilem tego znalezcW mojej instrukcji na stronie 13 i 14 jest plytka. Na 13 jest jej zdjecie i jak dobrze sie przyjrzysz to zobaczysz przy bateryjce, zaraz pod "kreska 8" takie dwa "pypcie" i napis na plycie "Clear CMOS". Na 14 stronie jest to przy skrocie CLRTC. Teraz juz wiesz? Heh, mam nadzieje, ze zrozumiale napisalem :? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zworka na plycie clear cmos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Nie masz injstrukcji do plyty??? Tam jest wszystko napisane. Musisze zewrzec np. plaskim srubokretem takie dwie male lutu kolo bateryjki. To jest wlasnie do resetowania CMOS. Dziala tez reset u trzymanie del jak sie ma uruchamiac komp. Choc nie zawsze.wlasnie czytalem ta instrukcje ale nie potrafilem tego znalezcW mojej instrukcji na stronie 13 i 14 jest plytka. Na 13 jest jej zdjecie i jak dobrze sie przyjrzysz to zobaczysz przy bateryjce, zaraz pod "kreska 8" takie dwa "pypcie" i napis na plycie "Clear CMOS". Na 14 stronie jest to przy skrocie CLRTC. Teraz juz wiesz? Heh, mam nadzieje, ze zrozumiale napisalem :? :wink: okay dzięki pomogło!!! wszycho hula jak hulało :twisted: :twisted: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zworka na plycie clear cmos.w tych płytach nie ma zworki jakby była to bym jej użył, ale to tak na marginesie już wszystko działa dzięki Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Witam Jak widze, juz po problemie (nie zdazylem :-) ). Lubie plytki Asus. Lepsze sa tylko Soyo. Tak off-topic, info (nie wszyscy o tym wiedza) dotyczace wszystkich MB Asus: jesli przy starcie (logo Energy Saver) klikniemy RAZ klawisz "Esc" bedziemy mieli moznosc wyboru napedu, z ktorego chcemy zabootowac system. Sprobujcie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Witam Jak widze, juz po problemie (nie zdazylem :-) ). Lubie plytki Asus. Lepsze sa tylko Soyo. Tak off-topic, info (nie wszyscy o tym wiedza) dotyczace wszystkich MB Asus: jesli przy starcie (logo Energy Saver) klikniemy RAZ klawisz "Esc" bedziemy mieli moznosc wyboru napedu, z ktorego chcemy zabootowac system. Sprobujcie.. ja też jestesm za ASUSEm jednak z resetem CMOSu mogliby popracować (jakaś zworka). Chodziaz jak sie wie o tych lutach ze trzeba je zewrzec to nie jest zle :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Czesc Ale tej zworki nie trzeba ruszac. Wystarczy (Koledzy podpowiedzieli Ci zle), albo: - nacisnac reset sprzetowy trzykrotnie - raz za razem ; - albo w czasie bootowania przytrzymac "Insert" ; W obu przypadkach CMOS jest potem "czysty" zas ustawienia sa kopiowane z "BIOS Default". Fakt, instrukcja o tym milczy :-(. Zas ten multi-boot (np. z dyskietki) poprzez Esc pozwala uniknac wielokrotnych zmian kolejnosci napedow w Setupie BIOS-u (np. ja uzywam tej funkcji do wykonania-przywrocenia Ghosta). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Czesc Ale tej zworki nie trzeba ruszac. Wystarczy (Koledzy podpowiedzieli Ci zle), albo: - nacisnac reset sprzetowy trzykrotnie - raz za razem ; - albo w czasie bootowania przytrzymac "Insert" ; W obu przypadkach CMOS jest potem "czysty" zas ustawienia sa kopiowane z "BIOS Default". Fakt, instrukcja o tym milczy :-(. Zas ten multi-boot (np. z dyskietki) poprzez Esc pozwala uniknac wielokrotnych zmian kolejnosci napedow w Setupie BIOS-u (np. ja uzywam tej funkcji do wykonania-przywrocenia Ghosta). Pozdrawiam nauka nie idzie w las :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...