silver111 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mam mały problemik. Dzis próbowałem w pracy z kumplem durnia 1200 podkręcić. Mostki L1 olóweczkiem zamalowałem (połączylem) tu dalej mnożnik w biosie na 12 i nie da rady zmienic. Płyta to ecs k7s5a z oryginalnym biosem. Coś robię nie tak. Cheepo bios moze? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Bardzo ciezko odblokowac olowkiem morgana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver111 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 to jak to zrobic? jest jais sprawdzony sposow. najlepiej gotowe rozwiazanie albo fota na www. wymagajacy jestem, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Najpewnie by bylo lakierem przewadzacym prad, czyli podobnie jak w AXP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 to jak to zrobic? jest jais sprawdzony sposow. najlepiej gotowe rozwiazanie albo fota na www. wymagajacy jestem, prawda? Nawet jeszcze lepsze niz zdjecie jest ten filmik :) http://thegeekhouse.com/howto/video/thg_vi...d2_ocing_xp.avi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sammy Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 ja nie widze w tym zadnego problemu mostki mam polaczone olowkiem i dziala tak juz okolo 6 miechow bez poprawiania sciezek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mam mały problemik. Dzis próbowałem w pracy z kumplem durnia 1200 podkręcić. Mostki L1 olóweczkiem zamalowałem (połączylem) tu dalej mnożnik w biosie na 12 i nie da rady zmienic. Płyta to ecs k7s5a z oryginalnym biosem. Coś robię nie tak. Cheepo bios moze? :oops: masz procek morgana ??? i k7s51 ??? miałem taką konfiguracje do tamtego tygodnia wiec : 1) wgraj cheepobiosa pozwala troszke bardziej zmieniać fsb 2) mnoznika na tej płycie za" chiny ludowe" nie zmienisz bo sie nie da 3) zamaluj nie mostek l1 (bo to do zmiany mnoznika a tak jak mówiłem na tej płycie sie nie da ) tylko mostek L10 wtedy podniesiesz napiecie do 1,85(bedzie o 0,1V wiecej więc nie powinno sie nic stać) 4) zwiekszaj szyne fsb w biose stopniowo tak aby ststem był stabilny mi Morgan 11 wstawał na fsb124 wtedy włacza sie dzielnik Pci /5 i masz ok 30 mhz na pci wiec nic nie powino szwankować ) o lile procek wstanie % tajmingi Pamieci na najwolniejsze jak sie da 3,3,7 pisz jak ci idzie pozdrówka Wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Mam mały problemik. Dzis próbowałem w pracy z kumplem durnia 1200 podkręcić. Mostki L1 olóweczkiem zamalowałem (połączylem) tu dalej mnożnik w biosie na 12 i nie da rady zmienic. Płyta to ecs k7s5a z oryginalnym biosem. Coś robię nie tak. Cheepo bios moze? :oops: masz procek morgana ??? i k7s51 ??? miałem taką konfiguracje do tamtego tygodnia wiec : 1) wgraj cheepobiosa pozwala troszke bardziej zmieniać fsb 2) mnoznika na tej płycie za" chiny ludowe" nie zmienisz bo sie nie da 3) zamaluj nie mostek l1 (bo to do zmiany mnoznika a tak jak mówiłem na tej płycie sie nie da ) tylko mostek L10 wtedy podniesiesz napiecie do 1,85(bedzie o 0,1V wiecej więc nie powinno sie nic stać) 4) zwiekszaj szyne fsb w biose stopniowo tak aby ststem był stabilny mi Morgan 11 wstawał na fsb124 wtedy włacza sie dzielnik Pci /5 i masz ok 30 mhz na pci wiec nic nie powino szwankować ) o lile procek wstanie % tajmingi Pamieci na najwolniejsze jak sie da 3,3,7 pisz jak ci idzie pozdrówka Wizjo chyba chodzilo i pci 1/4 ;) a tak btw, to poza tym wyjatkiem zgadzam sie z przedmoowca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Mam mały problemik. Dzis próbowałem w pracy z kumplem durnia 1200 podkręcić. Mostki L1 olóweczkiem zamalowałem (połączylem) tu dalej mnożnik w biosie na 12 i nie da rady zmienic. Płyta to ecs k7s5a z oryginalnym biosem. Coś robię nie tak. Cheepo bios moze? :oops: masz procek morgana ??? i k7s51 ??? miałem taką konfiguracje do tamtego tygodnia wiec : 1) wgraj cheepobiosa pozwala troszke bardziej zmieniać fsb 2) mnoznika na tej płycie za" chiny ludowe" nie zmienisz bo sie nie da 3) zamaluj nie mostek l1 (bo to do zmiany mnoznika a tak jak mówiłem na tej płycie sie nie da ) tylko mostek L10 wtedy podniesiesz napiecie do 1,85(bedzie o 0,1V wiecej więc nie powinno sie nic stać) 4) zwiekszaj szyne fsb w biose stopniowo tak aby ststem był stabilny mi Morgan 11 wstawał na fsb124 wtedy włacza sie dzielnik Pci /5 i masz ok 30 mhz na pci wiec nic nie powino szwankować ) o lile procek wstanie % tajmingi Pamieci na najwolniejsze jak sie da 3,3,7 pisz jak ci idzie pozdrówka Wizjo chyba chodzilo i pci 1/4 ;) a tak btw, to poza tym wyjatkiem zgadzam sie z przedmoowca :P Egzakli ;) czwóreczka lepiej wygląda :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...