Skocz do zawartości
beavisek

HELP!Głupie ale potrzebuje odpowiedzi.!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mój znajomy ma zestaw z M1 i sie mało zna więc często mnie o coś prosi. Cos tam zainsatlowac podłączyć (takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły) . Ale do czego zmierzam : :lol: Uchodze raczej za komputerowca i cos sie znam! Ale jakie było zdziwienie jak sie nie moglem dostac do BIOSU!!! Komputer ma Pentium IV i po pokazaniu się karty graficznej wskakuje nieb-pomaranczwe logo Intell Penium pierdu...pierdu... i delete nie działa. JAk mozna wejsc do biosu??? Dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to płyta Intelowska to F2 chyba było...

*** tak jak to INTEL to na 80% to jest F2 ***

kiedys bawilem sie fajna plytka intel-a , 486-dx ,zintegorwana karta graficzna "jakis cirrus logic" kontroler IDE na plycie "full wypas jak na tamte czasy" no i spoxik , wszystko chodzi tylko chcem wejsc do bios-u ustawic HDD-ka , a tu zonk ani F2 , ani del , ani nic innego

okazalo sie ze byla zworka zabazpieczjaca przed wejsciem do biosu tak tak to nie pomylka"BYLA ZWORKA" , jezeli byla ustawiona jako locked

to do biosu mozna bylo wejsc tylko w naglych wypadkach (jak nie wiedzialem jeszcze o tej zworce , i przez przypadek odlaczylemHDD to pojawilo sie press F2... , a ja zworka byla unlocked to normalnie podczas startu pojawialo sie press F2.... , na locked nie bylo zadnych szans na dostanie sie do BIOS-u , tylko jak cos padlo w kompie :-)

Mialem troche przygod z ta plytka......kilka razy przezylem szok ...... to byla plyta ze stacji roboczej w jakims biurze ..... wlaczam to cos pierwszy raz a tu Please Wait Detecting Ethernet Adapter .....a pozniej Not Detect "bo sieciuwke wczesniej wyciagnelem" w BIOS-ie byla funkcja boot from LAN 8O 8O

Mialem duzo do czynienia ze "zlomami" ale widac jeszcze za malo....

Jaki z tego moral , sprubuj wywolac jakis blad, odlacz fdd lub hdd moze zadziala :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...