beavisek Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mój znajomy ma zestaw z M1 i sie mało zna więc często mnie o coś prosi. Cos tam zainsatlowac podłączyć (takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły) . Ale do czego zmierzam : :lol: Uchodze raczej za komputerowca i cos sie znam! Ale jakie było zdziwienie jak sie nie moglem dostac do BIOSU!!! Komputer ma Pentium IV i po pokazaniu się karty graficznej wskakuje nieb-pomaranczwe logo Intell Penium pierdu...pierdu... i delete nie działa. JAk mozna wejsc do biosu??? Dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 CZasami dzialaja inne klawisze nie tylko Delete poproobuj metoda proobi bledoow a mysle ze cos odnajdziesz:):):):):):)Moze F-y? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 skasuj bios i po zadowach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Spróbuj F2. ps. Napisz czy to właśnie ten klawisz bo jestem b. ciekawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jak jest logo Intel'a to płytka jest ref. od intel'a i i tak nic w BIOSie nie ustawisz. Miałem jakiś czas temu i845BG i tam NIC co mogłoby przyspieszyć pracę systemu nie było. Spróbuj bodajrze F1, żeby dostać się do BIOSu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Ja to płyta Intelowska to F2 chyba było... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Ja to płyta Intelowska to F2 chyba było... *** tak jak to INTEL to na 80% to jest F2 *** kiedys bawilem sie fajna plytka intel-a , 486-dx ,zintegorwana karta graficzna "jakis cirrus logic" kontroler IDE na plycie "full wypas jak na tamte czasy" no i spoxik , wszystko chodzi tylko chcem wejsc do bios-u ustawic HDD-ka , a tu zonk ani F2 , ani del , ani nic innego okazalo sie ze byla zworka zabazpieczjaca przed wejsciem do biosu tak tak to nie pomylka"BYLA ZWORKA" , jezeli byla ustawiona jako locked to do biosu mozna bylo wejsc tylko w naglych wypadkach (jak nie wiedzialem jeszcze o tej zworce , i przez przypadek odlaczylemHDD to pojawilo sie press F2... , a ja zworka byla unlocked to normalnie podczas startu pojawialo sie press F2.... , na locked nie bylo zadnych szans na dostanie sie do BIOS-u , tylko jak cos padlo w kompie :-) Mialem troche przygod z ta plytka......kilka razy przezylem szok ...... to byla plyta ze stacji roboczej w jakims biurze ..... wlaczam to cos pierwszy raz a tu Please Wait Detecting Ethernet Adapter .....a pozniej Not Detect "bo sieciuwke wczesniej wyciagnelem" w BIOS-ie byla funkcja boot from LAN 8O 8O Mialem duzo do czynienia ze "zlomami" ale widac jeszcze za malo.... Jaki z tego moral , sprubuj wywolac jakis blad, odlacz fdd lub hdd moze zadziala :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...