Doopan Posted October 10, 2004 Report post Posted October 10, 2004 WItam, bios padł mi po update. Wypluwa komunikat,ze checksum error. I szuka dyskietki. To znalazłem jakiś napęd, dykietke, na drugim kompie zgrallem najnowszy bios (8rda4729.bin) i wywmagana aplikacje (awdflash.exe). Reset. Odpala sie to z dyskietkiu i wypluwa Okienko na czarnym tle: AWARD FLASH UTILTY v 8.33 etc. FLASH TYPE- (tu jakby nic nie ma,a zdaje sie ze pwoinno byc) File name to program: (tu jakby szare puste pole) a poniezej, czerowna czcionką : message: Ratujta ludzie, bo nie wiem co z tym zrobić, a nei uśmiecha mi się zostać bez kompa znowu :( Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
DEFENCE Posted October 11, 2004 Report post Posted October 11, 2004 Chodzi ci o to ze masz takie okienka i komunikaty ? wpisujesz nazwe biosu (tą z dyskietki) potem zapyta sie czy zrobic kopie zapasowa dajesz Yes i zaczyna flashowac. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Doopan Posted October 11, 2004 Report post Posted October 11, 2004 @defence: B.podobnie,tylko ze u mnie nie ma nic poemidzy file type a niebieska ramka. Ni emoge ni diabła wpisać czegokolwiek na klawiaturze :< na ps/2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TA_DEK-T1 Posted October 12, 2004 Report post Posted October 12, 2004 Możliwe że masz włączony BIOS Protect (zworeczka nz płycie) takie problemy rozwiązuję na Alegro Nick TA_DEK-T1 TEMAT : BIOS ZAPROGRAMUJE Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Qba100 Posted November 2, 2004 Report post Posted November 2, 2004 Mam identyczny problem jak kolega defence. Bardzo proszę o pomoc !!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Doopan Posted November 2, 2004 Report post Posted November 2, 2004 O w morde zpoamnialem napisac:) Genrlanei probowalem roznych wersji awdflash, w tym ta od epoxa, 8,33 a takze najnowsza 8,52. obie sie takjakby wieszaly. 8.08 dziala ok,pozatym ze nei radzi sobie z moja plyta Dopiero 8.24 ze strony asusa:) dzialało okiej:) Pozdrówki i sorki ze zapomnialem napisac jak sobei poradzilem:) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...