Skocz do zawartości
emge

WC - zapowietrzanie ukladu

Rekomendowane odpowiedzi

do tej pory moj uklad byl ukladem otwartym

:twisted: poprostu dwa weze ogrodowe do wiadra i heya :twisted:

teraz dorzucam do tego chlodnice miedziana i chce zamknac caly uklad hermetycznie. zastanawiam sie czy potrzebny bedzie jakis wentyl do odpowietrzania ukladu. nie mam pojecia czy taki problem wogole moze sie pojawic - ale wole pomyslec o tym przed niz po. czy ktos ma juz jakies doswiadczenia w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pojemnik wyrown. od matea.

zlozylem caly uklad odpoalilem, powietrze zbieralo sie nad powierzchnia wody (pod cisnieniem) iwec uchylaem wieczko i wypooshczalem powietrze i jush jest gites, grunt, zeby nie zbieralo sie nic w chlodnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. tylko moja chlodnica ma inaczej wyprowadzone wyjscia (z reszta sam je tak polutowalem - wiec juz po ptakach)

w pozycji na lezaco ( :twisted: ) wyjscia sa wyprowadzone kolankami prostopadle do dolu (tak najlepiej pasuje mi do obudowy) - chyba i tak najpierw zaleje caly uklad a potem go zamontuje.

jednak chyba tez zamontuje jakis korek do odpowietrzania i ewentualnego uzupelniania plynu (w miejsce tego powietrza), jak tylko sie za to zabiore zrzuce jakies zdjecia.

na razie czekam na obudowe - Codegen 9011 - czy ktos cos o niej moze powiedziec??? musze ja jeszcze przemyslec.

i plyta jeszce tez do zmiany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...