Skocz do zawartości
Gość m60

Radeon 9800pro - jak odroznic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam wymienic karte graficzna, wybor padl na Radeona 9800pro, jednak w przyszlosci chcialbym wgrac mu nowy bios od XT, a do tego potrzebna jest karta z rdzeniem r360 na plytce PCB pod XT. Tu jest problem, bo:

1. skad mam wiedziec czy karta jest na PCB dla radeona pro czy na PCB dla radeona xt??

2. jak odroznic karte z rdzeniem r350 i r360 (czy wizualnie czyms sie roznia - chodzi o to ze nie mam mozliwosci zdjecia radiatorka z GPU)? Czytalem gdzies, ze mozna odroznic te karty po numerze part number P/N, ale nie wiem czy to prawda i jakie numerki maja byc dla r360 a jakie dla r350.

3. w jakim sklepie mozna teraz nabyć taka karte na r360 i pcb xt/

dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak:

1. Ten topic juz byl, a nawet jest przyklejony!

2. PCB od XT (PCB nie swiadczy oczywiscie o r360, ale zawsze to wieksza szansa) ma charakterystyczny chip do pomiaru temperatury polozony skosnie...(przynajmniej moj ma)

3. Ja kupilem w Agito.pl, i sie udalo przerobic. Pamietaj ze bez VGA Silencer albo czegos tam sie raczej nie obejdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teoretycznie jak dostzniesz karte na pcb od XT to masz 90% ze to r360, przynajmnije tak wyszedl ranking przeprowadzony w pc projekcie :) - nie zdazylo sie zeby jakas karta na pcb od xt byla r350 - daje 90% bo nie przegladalismy wszystkich kart :) tylko na forum obgadywalismy kto jaka kupil i co dostal, podobnie mieli ludzie ktorzy kupili w inych sklepach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi