Aziss Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam, nowy jestem ... miło mi ... Nie no, na poważnie ... potrzebuję porady. Jest płyta MSI KT6 Delta SR (MS6590 rev.2) i Sempron 2300+, komp nowy z czystym HDD. Startowo procek był widziany jako Athlon XP 1.9 Mhz, na biosie 5.1 Po updatcie (prawidłowym) na najnowszy 5.6 mam dziwny objaw. Przy aktualizacji zapomniałem zapodać clear CMOS after writing (czy jakoś tak). Po resecie się ucieszyłem - widzi procka jako Semprona 2300+, ale ... wywalił error: wrong bios settings tylko, że poleciał dalej ... Wyłączyłem kompa, wyczyściłem BIOS na zworce i ... pokazuje mi teraz Sempron 3200+ i niby wszystko chodzi ok ... Ktoś miał podobny przypadek i potrafi coś na to poradzić ?? Czy to może tylko przekłamanie wyświetlania z BIOSU, bo przecież takiego procka, na tą platformę nie ma ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Sprawdź w jakimś programie np. WCPUID, AIDA, Sandra, albo nawet we właściwościach mojego komputera ile mhz ma teraz proc. Jeżeli jest to 1583 MHz to płyta źle wyświetla PR. Jeżeli jest inna częstotliwość to.. to ją podaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Twój Sempron chodzi na 166*9,5 Jak zrobiłeś Clear Cmosa to FSB zostało ustawione na 100. U mnie jest to samo z Duronem jak odblokowałem cache 100*13,5 pokazuje S3200+. Wystarczy ze przestawisz FSB na 166 i wszystko wróci do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...