Gucio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 probowalem podlaczyc dvd i cd-rw na jednej tasmie ale nic z tego... nie idzie (probowalem wszystkich kombinacji) w tej chwili mam dysk z cd-rw /ata33/ (dysk jako slave, zworka ustawiona na CS-cabel select) a oddzielnie jako secondary master jest dvd w trybie PIO-4 objawy: komp sie nie wlacza - swieci sie kontrolka od dysku moze ktos z Was ma ta toshibe i moze mi polecic jakas nagryware, ktora bedzie dzialala na jednej tasmie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Ja mam DVD Toshiby i nie miałem żadnych problemów z podłączeniem innych urządzeń pod tą samą taśmę. Sprawdziłeś wszystkie możliwości? Slave/Master i DVD/CD-RW na górze/dole itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 tak wszystkie ale problem wystepuje tylko jak podlaczam cd-rw (ten z configu) - z dyskiem jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A nie możesz na jednej taśmie umieścić HDD i CD-RW, a na drugiej samego DVD, albo HDD+DVD, a CD-RW samego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 CD-RW dziala mi w trybie PIO-4 wiec... raczej odpada puszczenie go razem z dyskiem ATA100 a w tej chwili mam dysk razem z dvd ale, ze to ATA100 (kolejnosc podlaczania pod tasme) to dysk mi chodzi jako slave a dvd master Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 zalezy mi na tym, zeby puscic dysk sam jako primary master a co Tobie dziala razem z ta Toshiba najwyzej zmienie ta cd-rw na cos innego dzialajacego z dvd1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Co ma ATA100 do ustawień MASTER/SLAVE ???? Przecież możesz zamiast cabel select ustawić dysk zworkami jako master, a DVD jako slave. Nie widzę problemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 powiedziano mi, ze ata 100 puszczony jako master musi byc na koncu tasmy... wiec jest - w srodek nic nie wlozy bo za krotki - a dluzszy to juz przesada... - mam obudowe big tower Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Dziwne. Ja zawsze środkowy mam jako master, a na koncu DVD/CD. I dodam, że nigdy nie miałem z tym problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 ok.. wiem ze mozna zworka zmusic go do dzialania jako master ale.. jak juz pisalem wyzej - chcialbym puscic go samego na jednej tasmie - a dvd z nagrywara nie chca wspolpracowac na jednej tasmie.. - cd-rw dziala w trybie PIO - 4 a z tego co slyszalem odradza sie zakladania napedu ATA100 i PIO-4 na jednej tasmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 zdazaja sie tez opinie typu - puszczony dysk ata100 z cd-rw ata33 zwolni do poziomu ata33" a zalezy mi na max wydajnosci tego dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Odpal jakiś program w którym jest zawarty test szybkości dysku i zobacz czy jak HDD i DVD/CD-RW będzie na jednej wynik spadnie znacznie poniżej wyniku z samym HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...