DonZoolo Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 problem z winda, prosze o pomoc Sprawa wyglada nastepujaco... siostra jest daleko daleko... Kupila sobie laptopa z XP Home... niedawno cos sie stalo ze nie chce sie uruchomic w normalnym trybie, zawiesza sie zaraz po bootowaniu, w momencie kiedy jest napis win XP i jest taki kwadracik zasuwajacy od prawej do lewej... w pewnym momencie staje... uruchamia go w safe mode i wszystko jest ok... Moze mi ktos powiedziec jak naprawic ten blad...? bardzo pilnie prosze o pomoc! ps. ja sie na tym nie znam, nigdy nie robilem sam reinstalek windy itp, wiec prosilbym o w miare dokladne instruckje wiem ze trzeba zmienic bootowanie na plytce cd w biosie i dac sie windzie samej doinstalowac... wiem jak wejsc do biosu jednak nie wiem gdzie zminic te bootowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Boot Sequence - to w biosie.Jak się uruchamia w safe mode to nie jest żle.Poszukać w pamięci co ostatnio było instalowane lub kombinowane i powróć do poprzedniego stanu.Może brakować pliku jakiegoś sterownika,sprawdż w menadżerze urządzeń.Reinstal to ostateczność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonZoolo Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 dzieki za pomoc... mozesz mi napisac jak to zrobic z tym przeszukiwaniem w pamieci...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Mój Komputer-Właściwości-Sprzęt-Menadżer urządzeń.Sprawdź czy niema jakichś wykrzykników.A co instalowałeś ostatnio ? Jeżeli cos bezpośrednio przed tą awarią to w trybie safe mode odinstaluj i zainstaluj ponownie w normalnym trybie.W trybie Safe Mode winda nie ładuje sterowników zainstalowanych przez ciebie i jesli tak się uruchamia no to trzeba poszukać w sterach. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonZoolo Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 dzieki za pomoc... to nie ja tylko siostra :) wyslalem jej to co napisales...oby pomoglo! Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...