Skocz do zawartości
Richi155

Nagrywanie 1x

Rekomendowane odpowiedzi

Nagrywanie x1 nic Ci tu nie da. Program nie pomoze bo Twoja wypalara nie obsługuje takiej prędkości (raczej pewne choć nie podałeś co masz).

Zapomnij o tym :!:

Płyty audio nagrywa się w zasadzie z predkością nie wyższą niż x12 i koniecznie trzeba zamknąć płytę ale żeby x1 8O Wypal dodatkowo z prędkościami x8 x12 x16. Jesli masz LiteOna to program KProbe pokaże Ci błędy C1/C2 (ogólnie im mniejsze tym lepiej), Nero CD-DVD Speed też robi podobne testy.

Zaopatrz się w różne płyty o dobrej opinii np. Verbatim Pastel, TDK Cristal itd. i na nich testuj.

Jesli zalezy Ci na jakosci to do wypalania płyt audio służy np. Feurio, ale napewno nie jest to Nero :wink:

Poza tym rozwiązanie Twego problemu może być też zupełnie proste - Twój stacjonarny odtwarzacz nie łyka wypalonych płyt i tyle :twisted: Sprawdź czy na innych odtwarzaczach jest taki sam efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam , starsze odtwarzacze moga miec problem z plytami 4x/8x , a 1x/2x lykaja bez problemu, wiem bo za dawnych czasow sporo wypalalem i nieraz byly problemy juz z plytkami 4x , a 2x zawsze chodzilo bezproblemowo , tyle ze teraz juz ciezko tak plytki wypalac , bo napedy / plyty nie obsluguja niskich predkosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam , starsze odtwarzacze moga miec problem z plytami 4x/8x , a 1x/2x lykaja bez problemu, wiem bo za dawnych czasow sporo wypalalem i nieraz byly problemy juz z plytkami 4x , a 2x zawsze chodzilo bezproblemowo  , tyle ze teraz juz ciezko tak plytki wypalac , bo napedy / plyty nie obsluguja niskich predkosci.

Nie "e tam" tylko dobrze wiesz, że mam racje i że w tak krótkiej odpowiedzi nie da sie wyczerpać tematu 8) Chcę zachecić do pokombinowania z: prędkością nagrywania, rodzajem płyty, rodzajem programu... Co nie znaczy, ze Ty się mylisz. Wogóle to po szczegóły odsyłam Cię @Richi155 na http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=2 Oczywiście tak jak wszędzie korzystamy na początku z szukajki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi