lopo Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 jak obliczyć z jaką częstotliwością będą pracować pamięci DDRAM?? mam obecnie KINGSTONY na kościach NANYA 266 MHz i zastanawiam się jakie FSB wytrzymają... :roll: da radę 166 MHz - wtedy z tego co wiem PCI będzie mieć 33 MHz a AGP 66 MHz czyli tyle samo co przy FSB 133 MHz... czy mój sprzęcik wytrzyma 166 MHz?? - chodzi głównie o kartę graficzną i dysk twardy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 jak obliczyć z jaką częstotliwością będą pracować pamięci DDRAM??(...)DDR (double data rate) czyli FSBx2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 czyli aby dać FSB 166 MHz to muszę kupić pamiątki 2700??? Na szczęście niedługo kumpel kupuje kompa, więc sprzadam mu Swoje pamiątki, dołożę trochę i kupię :twisted: też KINGSTONKI :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 czyli aby dać FSB 166 MHz to muszę kupić pamiątki 2700???(...) Nie. Jeżeli masz dobre pamiątki (czytaj: takie co się dobrze kręcą :) ) to nie.To jest tak: zmieniasz FSB - zmieniasz taktowanie pamięci, no i pamięci mogą nie wyrabiać jeśli się je za mocno wykręci (ale zawsze można podnieść napięcie :twisted: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 te kości to jednak Hynixy - czy to wiele zmienia jeśli chodzi o oc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...