Skocz do zawartości
ROBAL

Win2k SP4 |---> SP3 (howto)?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Mam dosc dziwne pytanie, jak powrocic po instalacji SP4 do SP3 (windows 2000), jezeli nie byla tworzona archiwizacja plikow? Wpadlem na 2 pomysly:

1) Zainstalowac (na boku) w2ksp3, dointalowac sp4 (z archiwizacja), zrobic snapshota, odinstalowac sp4, skonczyc snapshota i zrobic z tego klocka - ale po zaladowaniu tego na inna stacje qpa :( (restartuje sie)

2) Zaistalowac w2ksp3, zrobic snapshota, zaladowac (sp4 z archiwizacja)... itd, ogolnie interesuje mnie co zrobic, aby w "add/remove programs" pojawila sie opcja do odinstalowania sp4 (pliki zarchiwizowane oczywiscie bym wrzucil do odpowiedniego katalogu). Jaki/jakie plik/pliki odpowiadaja za to? Moze jakis inny pomysl? Moze na sp4 zaladowac sp4 z archiwizacja i podmienic pliki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to genialny pomysl. Zastanawiales sie nad tym dlaczego chce to zautomatyzowac? Bo mam takich pare komputerow produkcyjnych, wiec nie moge sobie pozwolic na tak dluga i mozolna zabawe... :( (nie wiedzialem, ze sp4 to taki zonk :-o - mowa o "zabezpieczeniach" dot czcionek, to nawet gorsze od poprawki na sassera :D). Juz chyba wiem jak, poprostu z innej instalki przewalic archiwum plikow na inna stacje, tam wlasnie zauwazylem jest siakis programik do odinstalowania sp4, zaraz sprawdze czy zadziala i dam znac :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi