maarchewa Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 najdluzej sie zastanawialem gdzie umiescic ten temat ;) potrzebuje jodku potasu w ilosci okolo 100g jednak kupno tej substancji w sklepie z odczynnikami nie wchodzi w gre poniewaz ta suybstancja jest dosc droga :/ wiem ze w wiekszych aptekach uzywaja tego do robienia lekow jednak w zadnej aptece nie moglem sie doprosic bo jest zakaz pozbywania sie substancji z magazynu. moze ktos z szanownych forumowiczow ma odpowiednie znajomosci badz sama substancje ktora moze za niewgorowana cene odsprzedac. bylbym bardzo wdzieczny za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 sory za OT ale mnie ciekawi do czego potrzebujesz :twisted: :twisted: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Jodek potasu + amoniak = wybuch Big Bara Bum jak to mówia 5-te elementy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarchewa Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 ooo widze ze kolega wie czego nie laczyc ze soba:] ale ja nikomu nie chce uniemilic zycia. jodek potasu potrzebny mi jest do galwanicznego srebrzenia mojego bloku wodnego :) jak nie znajde nikogo z ta substancja bede zmuszony do srebrzenia na goraco ale to juz nie jest to samo co pradowy sposob :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Nie lepiej skorzystać z kąpieli cyjankalicznej? Jakość powłok srebra większa niźli przy jodku potasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarchewa Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 po pierwsze nie mam przepisu a po drugie w warunkach domowych jest to dosc niebezpieczna metoda. moze ktos jak trwale jest srebrzenia "na gorąco" :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ja sie moge popytac, w rodzinie mam magistra farmacji (a on swoich znajomych...). Jak sie czegos dowiem to dam znac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 A amalgamat ?? Może to troszkę "niezdrowe" ale ponoć da się w warunkach domowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarchewa Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 torwald >> bylbym bardzo wdzięczny :) reed >> mysle ze to bedzie jeszcze trudniejsze do zdobycia dla osoby prywatnej. jak sie orientowalem w sklepach internetowych to jest to rowniez dosyc drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 jak już wszystko skompletujesz, to może zrobisz HOW TO, bo temat był już pare razy poruszany, ale zazwyczaj nic konkretnego (przynajmniej ja nie zauważyłem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarchewa Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 jak już wszystko skompletujesz, to może zrobisz HOW TO, bo temat był już pare razy poruszany, ale zazwyczaj nic konkretnego (przynajmniej ja nie zauważyłem). how to dzieki uprzejmosci kolegi Nazira juz jest zarowno pradowe jak i niepradowe :): http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=105...hlight=#1057475 dla mnie jednak jest problemem zdobycie jodku potasu ze wzgledu na jego cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Z jodkiem potasu nie bedzie problemu ;] Jutro powinienem miec dokladne dane ad. ceny/waga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...