maruda Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam Problem pojawił sie po zakupie Radeona 9800 Pro. Otoz nie moge ustawic maksymalnego odswiezania ktore moj monitor ogarnia :/ Np w rozdzielczosci 1024x768 moj monitor ( Samsung 957DF ) powinien obslugiwac 115 hz jednak za cholere nie mozna tego ustawic, max 100. Sprawdzalem pare programow do ustawiania odswiezania pod dana rozdzialke. W rozdzielczosciach wyzszych korzysta z maksymalnego odswiezania ale i tak widac ze obraz nie wylapuje tego co sie dzieje i na scianach w MoH:AA pokazuja sie kreski poziome. Zmniejszanie odswiezania nic nie zmienia. Zmienialem pare razy sterowniki , zmienialem ustawienia grafiki dalej to samo. Poprzednia karta byl gf 4 ti-4200 i jak sie pojawil problem z odswiezaniem to wystarczylo odpalic rive tunera i ustawic odswiezania dla danej rozdzialki i bez problemu moglem wybrac kazde odswiezanie ktore tylko obsluguje moj monitor. W innych grach nie ma problemu. RBR chodzi w max detalach i na rodzialce 1600x1200 bez zacinki. Aha...jak wlacze vertical sync to problem ustepuje :) Ale pojawia sie nastepny...fpsy drastycznie spadaja. I jest gorzej jak na gf 4 :P Konfiguracja kompa : Barton 2500+@3200 2x 256 DDR Twinmos Płyta soltek sl-75frn2 Sapphire Radeon 9800 Pro 128 MB Mozliwe ze problem jest dosyc blachy ale koncza juz mi sie pomysły na to co moze byc nie tak :/ Tylko w rozdzielczosci 800x600 przy odswiezaniu 120 hz jest ok, a na ta rozdzialke teoretycznie moge ustawic 150 hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruda Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 przeczytalem ze moja grafika nie obsluguje np trybu 1024x768 115 hz jedyne co moge ustawic to albo 100hz albo 120 hz : W kazdym badz razie co zrobic z tym odswiezaniem zeby tak sie sciany nie zamazywaly w wyzszych rozdzialkach na ktorych moge ustawic max monitora ( 1280x1024 85 hz ) Problem taki sam ma moj sasiad ktory ma radeona 9600 pro. Jemu rowniez non stop sie zamazuja sciany. Wydałem kur** 995 zł nie po to zeby medal chodził mi gorzej jak na gf4 ti-4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruda Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 udało mi sie wkoncu w ktoryms programie ustawic odswiezania takie jakie moj monitor przetrzyma. Ale i to kur** nie pomogło. Dalej obraz skacze i migocze w MOH:AA. Przeinstalowalem nawet medala zeby sprawdzic czy to nie jego wina. Zero zmian. Nie mam juz pomysłow. A i widze ze wy jestescie chetni do pomocy i zasypujecie mnie swoimi pomysłami ! Świetnie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 a jak wlaczysz vsync to do ilu ic fps spada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruda Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 jest mniej wiecej stały na poziomie 89 , ale sa wyjatki. Na mapie The Bidge potrafi i spadac ponizej 40 :/ I to jeszcze przy wydajnosciowych ustawieniach opengl'a. Jak ustawie max jakos to spada do 30 :) A normalnie mam na tej mapie zawsze 100 i w korytarzach czy powmieszczeniach do 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...