Skocz do zawartości
lookasw

problem z AMD SEMPRON 2200+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuje natychmiastowej pomocy. Zlozylem dzis sobie kompa. Wszystko dzialalo ok, ale mojego procka( jak w temacie ) wykrywalo jako Athlona 900 MHz. Przelozylem zworke na plycie zmieniajac FSB na 333 MHz, i w biosie przestawilem CPU Host Frequencu na 166 MHz. Po ponownym wlaczeniu komp prawidlowo wykryl moj procesor, ale podczas sprawdzania "Slave'ow i Master'ow" wylaczyl sie ( ale lampa power sie palila :/ )-tak dzieje sie za kazdym razem. Prosze o szybka pomoc i z gory dziekuje. Moja plyta to AS ROCK k7vt4a+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie pomoglo. Udalo mi sie wejsc do BIOSA, ale po chwili komputer ponownie sie samoczynnie wylaczyl. Czy to mozliwe, ze to jakis problem z osadzeniem wiatraka, albo uszkodzenie rdzeniea procesora przy montazu?? Help!!! Jutro chce wzuiac kompa do akademika i zalezy mi na czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe , sprawdz czy zalozylez dobrze cooler bo moze temp za wyskie i dlatego wylacza sie , albo to zasilacz wymieka , moze tez ram , ciezko nam powiedziec bo nie wiadomo jakiego masz calego sprzeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...