lookasw Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam! Potrzebuje natychmiastowej pomocy. Zlozylem dzis sobie kompa. Wszystko dzialalo ok, ale mojego procka( jak w temacie ) wykrywalo jako Athlona 900 MHz. Przelozylem zworke na plycie zmieniajac FSB na 333 MHz, i w biosie przestawilem CPU Host Frequencu na 166 MHz. Po ponownym wlaczeniu komp prawidlowo wykryl moj procesor, ale podczas sprawdzania "Slave'ow i Master'ow" wylaczyl sie ( ale lampa power sie palila :/ )-tak dzieje sie za kazdym razem. Prosze o szybka pomoc i z gory dziekuje. Moja plyta to AS ROCK k7vt4a+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 ustaw zworką na 333mhz , clear cmos , włącz pc , nic nie ustawiaj tylko daj optimized defaults czy jakoś tak , powinno działać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasw Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Niestety nie pomoglo. Udalo mi sie wejsc do BIOSA, ale po chwili komputer ponownie sie samoczynnie wylaczyl. Czy to mozliwe, ze to jakis problem z osadzeniem wiatraka, albo uszkodzenie rdzeniea procesora przy montazu?? Help!!! Jutro chce wzuiac kompa do akademika i zalezy mi na czasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 mozliwe , sprawdz czy zalozylez dobrze cooler bo moze temp za wyskie i dlatego wylacza sie , albo to zasilacz wymieka , moze tez ram , ciezko nam powiedziec bo nie wiadomo jakiego masz calego sprzeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasw Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 AMD Sempron 2200+/333, AsRock K7VT4A+, 256 DDRAM 400 MHZ-GOODRAM, WENTYLATOR COLLERMASTER CP5-8JD1F AMD SILENT, HDD 80 GB WDC, OBUDOWA ATX MIDDLE ATON 6126 300W, stary CD atapi 32X, ATI RADEON 9550 128 DDRAM BOX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasw Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Czytam instrukcje i znalazlem wzmianke, ktora jednoznacznie diagnozuje moj problem jako przegrzanie procesora. Zdemontuje wiatrak i zaloze go ponownie. Czy konieczne jest, abym posmarowal procesor ta specjalna mascia??- tego wlasnie nie zrobilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pasta musi być !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale bardzo mało , tylk otyle żeby rdzeń przykryło !!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...